računaju i na dobru postsezonu

Dabović: Ulcinj u epicentru regionalnog turizma iako izostaje saradnja sa Vladom

"Vlada nije imala sluha za potrebe građana Ulcinja, te je ukinula stavku za izgradnju kino sale u našem gradu i pored toga što je još prošle godine urađen projekat, završen tender, potpisan ugovor sa izvođačem i ispunjeni svi drugi potrebni uslovi"

7208 pregleda 34 reakcija 20 komentar(a)
Dabović, Foto: dps.me
Dabović, Foto: dps.me

Ulcinj je epicentar crnogorskog i regionalnog turizma, što je rezultat promocije i intenzivnog rada lokalnih vlasti, saopštio je predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

"Ova ljetnja sezona u našem gradu po broju turista je premašila i rekordnu 2019. godinu, a sa optimizmom čekamo i računamo na dobru postsezonu", rekao je Dabović

On je najavio do kraja godine realizaciju nekoliko projekata kao što su uređivanje i valorizacija mikrolokacija u gradu, novu rasvjetu od Štoja do Ade Bojane, izgradnju kanalizacione mreže i nekoliko isključivo lokalno finansiranih projeketa kojima će se poboljšati život građana i boravak turista.

Dabović je rekao da je i pored više pokušaja i inicijativa od strane lokalnih vlasti, saradnja sa Vladom izostala.

"Vlada nije imala sluha za potrebe građana Ulcinja, te je ukinula stavku za izgradnju kino sale u našem gradu i pored toga što je još prošle godine urađen projekat, završen tender, potpisan ugovor sa izvođačem i ispunjeni svi drugi potrebni uslovi", saopštio je Dabović.

Dodao je i da, bez ozbira što nema podrške Vlade, da će gradska uprava od septembra početi sa njegovom realizacijom preko lokalnog budžeta.

Dabović, kako je saopšteno iz DPS-a, smatra da je važno što je usvojen Zakon o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine, što je kako je to istakao, logičan slijed nakon dugog niza procedura koje su prethodile.

Podsjetio je da je PUP Ulcinj 2017. godine omogućio da se Maslinada stavi pod posebnu zaštitu, a naročito zabranom dalje gradnje i devastacije prostora.

"Opština Ulcinj je finansirala otvaranje i probijanje puteva kroz Maslinadu i stoji na raspolaganju sugrađanima za svu pomoć iz svojih nadležnosti", rekao je Dabović.

On je iskazao brigu činjenicom što je i pored vijesti da je zemlja vraćena bivšim vlasnicima, kapija na ulazu i dalje poluotvorena i da se nalazi pod stalnom stražom od strane nekoliko pripadnika Vojske Crne Gore.

"Toliko o iskrenim namjerama da se prostor vrati Ulcinjanima", rekao je Dabović.

Preporučujemo za Vas