Veljović na počasnom mjestu na skupu “komita”

”Ne želim da komentarišem te gluposti”, kazao je Veljović kratko “Vijestima”

32591 pregleda 151 reakcija 69 komentar(a)
Veselin Veljović na okupljanju, Foto: Screenshot
Veselin Veljović na okupljanju, Foto: Screenshot

Na društvenim mrežama i portalima pojavio se snimak na kojem se vidi kako se bivši direktor Uprave policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović zabavlja na skupu okružen ljudima koji su uglavnom obučeni u iste zelene majice sa krstaš barjakom.

Veljović nije želio da komentariše gdje je bilo veselje, te u kojem svojstvu je bio na komitski obojenom skupu.

”Ne želim da komentarišem te gluposti”, kazao je Veljović kratko “Vijestima”.

Na snimku se vidi da Veljović ima počasno mjesto u sali restorana, na kojem su gosti obučeni u zelene, komitske majice, gdje pomno slušaju nastup guslara.

Veljović je početkom aprila saslušan u Specijalnom dežavnom tužilaštvu, koje je formiralo predmet, nakon što su premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović saopštili tvrdnje da Veljović finansira i rukovodi Komitsko-patriotskim pokretom, koji je zvanično osnovan u jesen 2020. godine.

”Jedan čovjek rukovodi tim aktivnostima, a to je savjetnik predsjednika Crne Gore, gospodin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko-patriotskim pokretom”, naveo je premijer.

Tokom izviđaja SDT-a, Abazović je dao izjavu u Specijalno policijskom odjeljenju gdje je potvrdio navode koje je iznio u emisiji “Načisto” - da bivši direktor UP-a ima ulogu u organizaciji protesta Patriotsko-komitskog saveza.

Izjave čelnih ljudi Vlade uslijedile su nakon što su pristalice tog pokreta nekoliko dana organizovali barikade na magistrali u mjesti Bogetiću, gdje se 8. aprila dogodio i incident kada su okupljeni željeli da zaustave službeni automobil iz policijske pratnje u kojem je bila kćerka premijera.

SDT je nakon mjesec od otvaranja izviđaja donio odluku da nema elemenata za pokretanje postupka protiv Veljovića, a iz tog tužilaštva su pojasnili i da su u dva navrata od Uprave policije tražili informacije i dokaze o učešću Veljovića u organizaciji protesta građana, ali im je odgovoreno da nemaju takva saznanja protiv dugogodišnjeg šefa UP-a.

Bonus video: