Komnenović: Bijedan pokušaj DPS da se ugrozi međuetnički sklad, sat neumitno otkucava do izbora novog Tužilaštva

"Građani Tivta i bez vas čuvaju nacionalni sklad. Neće vam uspjeti da ovim podmetanjem zamaglite skandalozne pozive na otpor ustavnom poretku i izazivanje panike od strane savjetnika vašeg gospodara"

13639 pregleda 7 komentar(a)
Komnenović, Foto: Printscreen YouTube
Komnenović, Foto: Printscreen YouTube

Da nije tužno, bilo bi smiješno. Nije se mastilo ni osušilo na saopštenje DPS "NVO" filijale, a odmah se oglašavaju njihove partijske kolege iz Tivta da bi osudili šovinizam na navodnom skupu koji se možda jeste a možda i nije dogodio u Tivtu, saopštio je večeras Željko Komnenović, predsjednik Opštine Tivat.

Građanska inicijativa "21. maj" saopštila je ddanas da je juče obavijestila Upravu policije i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da društvenim mrežama kruži snimak koji ukazuje na nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu, 13. avgusta 2021. godine.

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat su poručili da "Tivat od dolaska nove vlasti na njeno čelo, sve više postaje grad u kojem se održavaju skupovi na kojima se šalju nacionalističke poruke, izražava mržnja i netrpeljivost prema nacionalnim manjinama".

"Da ne bi bilo ni najmanje sumnje, rukovodstvo Opštine je odmah po objavljivanju ove informacije ili dezinformacije, kao i uvijek, tražilo od nadležnih državnih službi hitnu reakciju", istakao je Komnenović, saopšteno je iz Opštine Tivat.

On je dodao da ukoliko se utvrdi da je neko u Tivtu slao poruke protiv pripadnika albanske manjine, traže od tužilaštva da pokrene istragu a odgovorne po nakraćoj proceduri procesuira u skladu sa zakonom.

"Što se tivatskog DPS tiče i njihove reakcije, možemo reći da je u pitanju bijedan pokušaj da se ugrozi međuetnički sklad u mirnom Tivtu i podstiču razdor i svađe među građanima. Gospodo iz DPS, znamo da vam nije lako. Teško se pomiriti sa uspješnom turističkom sezonom i stabilizovanjem gradskih finansija nakon vašeg dugogodišnjeg upravljanja Tivtom koje će ubrzo imati brojne sudske epiloge. Građani Tivta i bez vas čuvaju nacionalni sklad. Neće vam uspjeti da ovim podmetanjem zamaglite skandalozne pozive na otpor ustavnom poretku i izazivanje panike od strane savjetnika vašeg gospodara. Sat neumitno otkucava do izbora novog Tužilaštva, pa će sa tim splasnuti i vaš entuzijazam i vaše dušebrižništvo", poručio je Komnenović.

Bonus video: