Demokrate: Hitno procesuirati bivše članove Kolegijuma MUP, jasno je ko je Belivuku i Miljkoviću bio domaćin...

Demokrate su poručile ono što je posebno važno, jeste činjenica da je zabrana ulaska u zemlju Belivuku i Miljkoviću skinuta 28.12.2020., na dan kada je povodom usvojenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti DPS planirano izveo građane na proteste, kako bi napravii medijsku gungulu i tako sakrili ovu presudno važnu informaciju

9280 pregleda 305 reakcija 27 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Nadležni državni organi pod hitno moraju procesuirati bivše članove Kolegijuma Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koji su odgovorni za ukidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru jer je potpuno jasno da su to učinili svjesno i sa namjerom nanošenja štete državi Crnoj Gori i njenim građanima, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Nakon što je Demokratska Crna Gora sedam dana uporno ponavljala pitanja Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Zoranu Lazoviću oko slučaja Belivuk, veoma smo zadovoljni što vidimo da je situacija oko Belivukovog djelovanja u našoj zemlji počela da se raspliće. A kako bismo dodatno pomogli da se to što brže i bez grešaka desi, zahtijevamo konkretne korake. Domaća javnost mora da zna da je bivše rukovodstvo Uprave policije, na čijem je čelu tada bio Veselin Veljović u svojstvu direktora Uprave policije, kao i Zoran Lazović u svojstvu pomoćnika direktora zaduženog za borbu protiv organizovanog kriminala skinulo zabranu ulaska u Crnu Goru monstruoznim ubicama Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, koji su za vrijeme njihove odgovornosti ubili dvojicu građana Crne Gore", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da ono što je posebno važno, jeste činjenica da je zabrana ulaska u zemlju Belivuku i Miljkoviću skinuta 28.12.2020., na dan kada je povodom usvojenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti DPS planirano izveo građane na proteste, kako bi napravii medijsku gungulu i tako sakrili ovu presudno važnu informaciju.

"Nakon svega što je izašlo u javnost, definitivno je jasno ko je Belivuku i Miljkoviću bio domaćin u Crnoj Gori, ko im je čuvao leđa, ko pružao svu otrebnu logistiku, ali i zbog čega se danima ćuti i zbog čega kriju izvještaji inspektora koji su, prema riječima samog Lazovića, bili zaduženi za konstantni nadzor i praćenje pomenutih. Zbog svega što je javnost Crne Gore saznala, ali i zbog svega što se tek ima saznati, nadležni organi moraju da reaguju i preduzmu sve neophodne radnje shodno zakonima ove države", poručile su Demokrate.

Glavni specijalni tužilac Milivoje katnić rekao je juče da je kolegijum MUP u januaru donio odluku da se članovima kriminalne organizacije, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP poručivši da Kolegijum MUP nije donio tu odluku poručivši da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijme je čelu Katnić nakon toga su saopštili da je Katnić pogriješio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku Miljkoviću doniobivši menadžment Uprave policije.

Bonus video: