SDT: Greška Katnića, odluku o ukidanju zabrane ulaska donio bivši menadžment policije

Iz SDT-a su kazali da je glavni specijalni tužilac na današnjoj konferenciji za novinare napravio "nenamjernu terminološku omašku"

51270 pregleda 184 reakcija 77 komentar(a)
Zgrada Tužilaštva u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Zgrada Tužilaštva u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću donio je bivši menadžment Uprave policije, saopšteno je danas iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Kazali su da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na današnjoj konferenciji za novinare napravio nenamjernu terminološku omašku konstatacijom da je tu odluku donio Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Glavni specijalni tužilac izvinjava se javnosti i MUP-u zbog nenamjerne omaške", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su prethodno, reagujući povodom Katnićevih tvrdnji, pojasnili da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi kolegijum ili tadašnji menadžment Uprave policije.

Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3.jula ove godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Takođe, podsjećamo da u tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti", naveli su ranije danas iz MUP-a.

Bonus video: