Sekulić: Da li i Eraković kao i njegov šef, kako se sumnja, krije imovinu i firme ali u Crnoj Gori?

"Za razliku od NKT-a, mi ove godine ozbiljno pratimo epidemiju za šta smo dobili pohvale i Evropske komisije. Samo u prvih osam mjeseci 2021. godine, uradili smo preko pola miliona testova na korona virus, dok je za cijelu prošlu urađeno samo oko 130 hiljada"

20111 pregleda 41 reakcija 43 komentar(a)
Sekulić, Foto: PR Centar
Sekulić, Foto: PR Centar

Aleksandar Sekulić, generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja saopštio je danas da se "pitaju da li i Jevto Eraković, kao i njegov šef, kako se opravdano sumnja, krije imovinu i firme ali ne u inostranstvu već i u Crnoj Gori?"

"Satovi šefa Jevta Erakovića, Mila Đukanovića, prema navodima njegovih nekadašnjih saradnika, vrijede više od novog skenera i angio sale koje je ovo Ministarstvo zdravlja obezbijedilo za Klinički centar Crne Gore kojim, srećom, Eraković odavno ne rukovodi pa najveća zdravstvena ustanova radi bez premca. Tokom 2020. godine kada je Eraković "krojio kapu" i pacijentima i zaposlenima, KCCG je zatvorio vrata na šest mjeseci svakom građaninu koji nije imao koronu i koji nije bio hitan slučaj. Operacije djece, operacije odraslih, snimanja… Sve je zaustavio, i danas nam opet se javlja iz "komisije za zdravstvo". Gospodine Erakoviću, samo naprijed. Više ste poteza hemijskom olovkom, jer o digitalnim alatima ne znate ništa, napravili kao član komisije DPS-a nego za sve vrijeme dok ste bili na vlasti. Piskarajte i dalje jer direktorsku fotelju više nećete gledati", istakao je Sekulić.

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković kazao je danas da je ostavka vlade i čelnika Ministarstva zdravlja "spasonosno rješenje za zaustavljanje, katastrofalne politike koju vodi ova Vlada u oblasti zdravstva".

Predsjednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović više od 15 dana ćuti na pitanja u vezi sa kolekcijom ručnih satova i njihovoj vrijednosti, ali i porijeklu te skupe imovine.

Povezani članci

09. Oktobar 2021.

Đukanović ćuti o kolekciji satova

Sekulić je dodao da "Crna Gora, za razliku od prošle, ove godine nije zakapijana i odsječena od svijeta".

"Za razliku od NKT-a (Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti), mi ove godine ozbiljno pratimo epidemiju za šta smo dobili pohvale i Evropske komisije. Samo u prvih osam mjeseci 2021. godine, uradili smo preko pola miliona testova na korona virus, dok je za cijelu prošlu urađeno samo oko 130 hiljada. Uostalom, kad smo kod skrivanja podataka, pitamo se da li i Jevto Eraković, kao i njegov šef, kako se opravdano sumnja, krije imovinu i firme ali ne u inostranstvu već i u Crnoj Gori?", poručio je Sekulić.

Bonus video: