Duković: Sekulić bez teorijskog i praktičnog poznavanja medicine, to ga ne sprečava da ljekare uči kako da liječe

"Kada je Crna Gora postala prva korona fri destinacija Evrope, za nekoliko mjeseci, sustignuti su svi zaostaci uslovljeni početkom pandemije. Sve je to urađeno, a da nijesmo dodatno ugrozili zdravlje naših pacijenata", rekao je Duković

14108 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Duković, Foto: DPS
Duković, Foto: DPS

Osoba kao Aleksandar Sekulić može biti generalni direktor Direktorata u Ministarstvu zdravlja, jedino u ovakvoj, apostolskoj vladi, jer oni koronu liječe tamjanom. Tako se diplomac privatne Elektro više škole stara o nečem što nazivaju digitalno zdravlje, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Halil Duković.

Duković je reagovao na pitanje Sekulića upućeno Jevtu Erakoviću da li on "kao i njegov šef, kako se sumnja, krije imovinu i firme ali u Crnoj Gori", koje je uslijedilo nakon izjave Erakovića da je ostavka vlade i čelnika Ministarstva zdravlja "spasonosno rješenje za zaustavljanje, katastrofalne politike koju vodi ova Vlada u oblasti zdravstva".

"Osobu bez teorijskog i praktičnog poznavanje medicine to, međutim, ne spriječava da radi ekonomsku forenziku ili da ljekare uči kako da liječe", naveo je između ostalog Duković.

Dodaje da bi bilo ispod svakog nivoa objašnjavati Sekuliću da je KCCG u vrijeme funkcionisanja NKT imao kraće liste čekanja na svim odjeljeljenjima nego što su sada.

"Kada je Crna Gora postala prva korona fri destinacija Evrope, za nekoliko mjeseci, sustignuti su svi zaostaci uslovljeni početkom pandemije. Sve je to urađeno, a da nijesmo dodatno ugrozili zdravlje naših pacijenata. Naprotiv, "genijalna" politika aktuelnih zdravstvenih vlasti dovela je do toga da je Crna Gora, prema zvaničnim svjetskim statistikama, jedna od najcrnjih zdravstvenih tačaka Evrope", kaže Duković.

Smatra da je sve to je bespredmetno objašnjavati Sekuliću i njemu sličnima, "jer njima nije ni do istine, ni do činjenica, ni do zdravlja i života građana Crne Gore".

Bonus video: