Popović: Sprečavanje nauma da se odloži ustoličenje na Cetinju, Abazovića gurnulo u patološku mržnju prema Demokratama

"Odmah da zna: premijer može biti, ali isključivo ako ga podrži DPS. Ali on odlično zna da bi mu to trajalo tačno jedan dan, jer građani Crne Gore ne bi dozvolili tu avanturu", navela je u reagovanju poslanica Demokratske Crne Gore

23103 pregleda 248 reakcija 76 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Demokratska Crna Gora optužila je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da je "tražio da se postupi po zahtjevu Veselina Veljovića i ne reaguje na Cetinju" na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija početkom septembra.

U reagovanju koje potpisuje poslanica Demokrata Zdenka Popović navodi se da "sprečavanje tog nauma od strane Demokrata te večeri" Abazovića još "žestoko boli", te da mu je to "poremetilo sve planove i gurnulo ga u patološku mržnju prema Demokratama".

Ona je reagovala na saopštenje GP URA, čiji je lider Abazović, a u kojem je navedeno da predsjednik Demokrata i Skupštine Aleksa Bečić i poslanik te partije Boris Bogdanović "svoja nedjela, opstrukciju TS i rasvjetljavanja ubistva Jovanovića kriju iza koleginica".

"Građani Crne Gore ovih dana svjedoče kako se jedan nekada građanski pokret zahvaljujući pojedincima silovito samodegradira u tabloidnu interesnu grupaciju spremnu na svakakve gadosti, podvale i fabrikovanja. Zašto je to tako, najbolje je pitati družinu koja se odlučila da – umjesto izvinjenja crnogorskoj javnosti za prljanje putem Vučićevićevih gnusoba i gadosti – još jače nastavi informerskim stranputicama. Podmuklo provlačenje imena pokojnog Duška Jovanovića od strane Abazovića kroz najnoviji nered koji pravi jeste gadluk svojstven samo Vučićeviću. To su ljudi sposobni isključivo za žalosna djela, i to je aksiom. Ako za tvrdnje koje ste javno izrekli ne podnesete krivične prijave, ostaćete upamćeni kao veće kukavice od onih koji su pucali u Duška Jovanovića. Tu smo, čekamo. A na ovakav način koristiti ubistvo Duška Jovanovića može samo neko kome ništa nije sveto. Ne samo da ste me bestidno optužili zbog pitanja koje sam postavila, nego me sada pokušavate bezuspješno ponižavati tvrdnjom da nisam u stanju da napišem saopštenje", navela je Popović u reagovanju.

Dodala je da ih podržava da nastave "kako bi cijela Crna Gora vidjela ko ste i šta vi to u stvari hoćete".

"Što se tiče izbora TS-a slušamo samo iste izlizane podvale. Ne radi se o 1 od 11 članova TS-a, već zlatnom glasu za izbor VDT-a što vi dobro znate. Evo jednostavno rješenje. Ako vam je već nesporan gospodin Bulatović na mjestu člana Tužilačkog savjeta koji je saglasno Ustavu samostalan organ, onda po logici ne može vam biti sporan za člana Vlade koja je po Ustavu politički organ. Prihvatite gospodina Bulatovića za člana Vlade i sve je riješeno za pet minuta. Nijesmo čuli i dalje da ste demantovali gospodina Milana Kneževića koji je javno obznanio prethodnih dana da je mnogo Sporazuma napravljeno između Dritana Abazovića i DF-a u prethodnim mjesecima... Međutim, očito da tikva puca sa kolegom Abazovićem onog trenutka kad ga ne podržite da bude premijer, jer poznato je da ne trpi nadređenog i da je rušio svakog ko mu je bio predsjednik ili lider", saopštila je Popović.

Tvrdi i da to nisu "sva nepočinstva Abazovića i i sumnjivog miljea".

"Ti pipci dosežu do raznih grupa i zato je tražio da se postupi po zahtjevu Veselina Veljovića i ne reaguje na Cetinju. Sprečavanje tog nauma od strane Demokrata te večeri ga još žestoko boli jer mu je poremetilo sve planove i gurnulo ga u patološku mržnju prema Demokratama. Neki od nas su bili u izolaciji, imali upale pluća i druge posledice sa kojima se samo jadnici mogu šegačiti, ali i u takvom stanju nije nam falilo hrabrosti da jasno kažemo da se ustoličenje može održati, dok je Abazović do rane zore ubjeđivao Mitropolita da se ustoličenje treba odložiti, a nakon što se pokazalo da nije bio u pravu, krenuo u medijsku akciju podmetanja drugima i predstavljanja sebe kao spasioca".

Popović je u reagovanju navela i da "dok je DPS organizovao puč na Cetinju", da je Abazović "garantovao da neće biti ustoličenja mitropolita i radio sve da se isto ne desi".

"To je bio prvi plan da se sruši Vlada Crne Gore. Kada nije uspio, prešlo se na plan B: igra opstruiranja rekonstrukcije Vlade u kojoj se služi mahinacijama, podvalama, neistinama i svakom vrstom opstrukcija, a sve kako bi projekat stabilizacije propao, a on pokušao preuzeti mjesto premijera u nekoj novoj raspodjeli. Odmah da zna: premijer može biti, ali isključivo ako ga podrži DPS. Ali on odlično zna da bi mu to trajalo tačno jedan dan, jer građani Crne Gore ne bi dozvolili tu avanturu. Treba li podsjećati na jučerašnje zajedničko glasanje poslanika DPS-a i URA u na skupštinskom odboru da se Ustavnom sudu preporuči da stavi van snage Zakon o slobodi vjeroispovijesti? Zašto nijeste građanima to saopštili u predizbornoj kampanji nego ih ovako varate? Sad kad ste provaljeni, kad su građani Crne Gore saznali da jedan potpredsjednik Vlade posjećuje kako on kaže visoko kotirane kriminalce po zatvorima, smislili ste laži kako bi se pokušali prati. Ali smislili ste ih na brzinu, zato su plitke, gadne i jeftine. A glede vaših tvrdnji, znajte sledeće: saopštenja pišem i potpisujem lično. Ja sam pitala kako je Radoje Zvicer napustio zemlju pred hapšenje njegove kriminalne grupa i druga pitanja, a iza svojih pitanja i stavova stojim, glavom i bradom i uvrede na moj račun ne prihvatam. Ako imate nešto protiv mene, bilo šta, podignite krivičnu prijavu. Čekam", zaključila je Popović.

Bonus video: