Knežević: Sumnja se da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, švercu, likvidacijama

"Sve ovo nije moglo bez Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB)", rekao je Knežević

38273 pregleda 165 reakcija 44 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da je za petak zakazao sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu sa inicijativom o kontrolnom saslušanju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića, povodom aktuelne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

On je na konferenciji za medije rekao da je aktuelna bezbjednosna situacija je pogoršana i da može eskalirati sa nesagledivim posljedicama, jer kako je rekao, postoje sumnje da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, švercu cigareta i narkotika a kasnije i u izdavanju naloga za likvidacije:

"Sve ovo nije moglo bez Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB)", rekao je Knežević.

Dio ANB-a je, kako je rekao, bio uključen u sve aktivnosti protiv opozicionih prvaka- njega i predsjednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera DF Andrije Mandića, koje su "prisluškivali šest godina".

"Pojavljuje se pitanje ko je i zbog čega uključen u prisluškivanje u SDT", kazao je Knežević.

On je kazao da je ANB bila uključena u montiranje takozvanog "državnog udara" i pozvao sadašnjeg direktora ANB Dejana Vukšića da skine oznaku tajnosti sa tog slučaja, kao i državno tužilaštvo da povede istragu kakve veze ima bivši direktor ANB Dejan Peruničić sa "kućom na Starom aerodromu u kojoj su nađeni kalašnjikovi".

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je zabrinut za sospstvenu bezbjednost, Knežević je rekao da kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu sumnja da mu je baš lagodna situacija i da postoje bezbjednosni izazovi i za njega.

"Tražaio sam procjenu bezbjednosti. Dobiću sjutra ili narednih dana dokument u kojem se konstatuje da ne postoji opasnost za moju bezbjednost. Imajući u vidu odakle dolaze te procjene... sigurno da se ni ja ni bilo ko, ko pokreće ove teme, ne osjeća bezbjedno", rekao je Knežević.

Bonus video: