DPS MFSS-u: Na nepravilnosti prilikom oglasa za izbor direktora vam ukazale inspekcije kojima upravljate

"Nijeste razvili nijednu socijalnu uslugu, a porast djece bez roditeljskog staranja je 30%, nijeste u stanju da stavite u funkciju dom starih u Podgorici i Nikšiću, projekte koje je prethodna vlast završila, nijeste, nijeste, nijeste, o tome ćemo drugom prilikom"

4148 pregleda 6 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku Demokratske partije socijalista (DPS) saopštila je danas da "Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) po ko zna koji put obmanjuje javnost Crne Gore".

Oni su reagovali na ranije saopštenje MFSS.

"Nije vam Komisija DPS ukazala na nepravilnosti prilikom oglasa za izbor direktora u ustanovama socijalne i dječije zaštite već su vam to ukazale nadležne inspekcije kojima vi upravljate. Ne čudi od vas da ne znate ko vam šta nalaže, ko vam šta radi i gdje vam se ko nalazi. Ne čudi, jer vi još uvijek nijeste ni počeli da se bavite socijalnom i dječijoj zaštitom. To ste najvjerodostojnije mogli i vidjeti u izvještaju Evropske komisije od prije nekoliko dana, da ne bude opet da vam Komisija DPS i to pripisuje", ističe se u saopštenju Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS.

Oni su dodali da je MFSS sa godinu dana zakašnjenja imenovalo pomoćnika za cijelu jednu oblast.

"Nijeste razvili nijednu socijalnu uslugu, a porast djece bez roditeljskog staranja je 30%, nijeste u stanju da stavite u funkciju dom starih u Podgorici i Nikšiću, projekte koje je prethodna vlast završila, nijeste, nijeste, nijeste, o tome ćemo drugom prilikom. Nakon svih ovih "nijeste" postavlja se pitanje vrijedi li sa vama bilo šta polemisati", piše u saopštenju Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS.

Oni su dostavili i "ukaz nadležnih inspekcija od 25.10.2021. godine".

"Nadamo se da će, dok čitate iste, neko naložiti da i vi napustite kancelarije jer sve što pričate, a ne možemo kazati i radite, jer ne radite ništa, nije istinito", zaključuje se u saopštenju Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS.

Bonus video: