Rakočević: DF da više ne pristaje na ucjene Milačića, da nije bilo Kneževića sjednice bi posmatrao kraj malih ekrana

"Čitava crnogorska javnost zna da Marko Milačić sa svojom strankom nikad ne bi prešao cenzus da nije bilo Kneževićevog zalaganja i insistiranja unutar DF-a, a kasnije i koalicije ZBCG"

22450 pregleda 74 komentar(a)
Rakočević, Foto: DNP
Rakočević, Foto: DNP

Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije (DNP) Radovan Rakočević pozvao je lidere Demokratskog fronta (DF) i koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) "da više ne pristaju na ucjene" lidera i poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića i "njegove porodice".

Rakočević traži od DF-a i lidera koalicije ZBCG da Milačića uopšte ne pozivaju na sastanke parlamentarne većine i da pruže ruku predstavnicima nacionalnih manjina koje žele da budu dio nove Vlade

Lider DNP-a je Milan Knežević.

"Ako nekome treba Marko Milačić da spjeva odu zahvalnosti onda je to svakako predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, čiju fotografiju bi trebao da drži u svim prostorijama Prave Crne Gore, ali bogami i u svom stanu. Ovo iz razloga što čitava crnogorska javnost zna da Marko Milačić sa svojom strankom nikad ne bi prešao cenzus da nije bilo Kneževićevog zalaganja i insistiranja unutar DF-a, a kasnije i koalicije ZBCG", naveo je Rakočević.

On je dodao da su Predsjedništvo DNP-a i Glavni odbor bili protiv da se Milačić nađe na koalicionoj listi.

"Međutim uz naglašeno obrazloženje predsjednika Kneževića da Milačić neće izdati, Predsjedništvo DNP-a je prihvatilo ovaj predlog kako bi novopečeni poslanik Milačić dočekao svojih pet minuta slave".

Rakočević je naveo da je tim potezom Knežević "pogriješio".

"I da zbog njegove plemenitosti i prijateljski ispružene ruke Marku Milačiću sad imamo jednu porodičnu stranku, familijarno raspoređenu što u Vladi, što u Skupštini, a protiv čega smo se svim silama borili"

Rakočević je pozvao lidere DF-a i koalicije ZBCG da "obustave sve uplate na račun Prave Crne Gore i da ta sredstva usmjere u bilo koju dobrotvornu organizaciju koja će im hiljadu puta biti zahvalnija nego što je to Milačić".

On je naveo i da se Milačić "nikako ne snalazi u ulozi advokata" premijera Zdravka Krivokapića.

"Samim tim svaki put kada Milačić spomene Zdravka i njegove zasluge, neka ne zaboravi svog, kako ga je u izbornoj kampanji nazivao političkog saborca i brata Milana Kneževića, bez čije podrške bi skupštinske sjednice i dalje posmatrao kraj malih ekrana", zaključio je Rakočević.

Bonus video: