"Ne damo Mojkovac": Smolović da nam se pridruži u protestu

"Čujemo od Predraga da se gradi i neka fabrika u biznis zoni. Samo da nije opet čuvena 'Turk-milk' mljekara, od koje je ostao samo kamen temeljac i novci na ko zna čijim računima", navodi se u reagovanju

2937 pregleda 2 komentar(a)
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Grupa građana "Ne damo Mojkovac" pozvala je nosioca liste Demokratske partije socijalista (DPS) za lokalne izbore u toj opštini, Predraga Smolovića, da im se pridruži u protestu, pošto je ostalo još par dana do isteka mogućnosti za prijavu prebivališta, kako bi se "uvjerio šta se dešava" i da ne bi morao da se pita "šta mi to želimo".

Iz te partije reagovali su povodom saopštenja DPS-a i Smolovićevih izjava tokom proteklih par dana.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Građani Mojkovca već dva dana zaredom pokušavaju da spriječe naglo upisivanje lica sa strane na prebivalište u Mojkovcu, neposredno pred predstojeće izbore. Mi tvrdimo da to radi DPS, DPS tvrdi da to radi kompletna opozicija. Ko je u pravu? Napravićemo malu retrospektivu saopštenja DPS MK i nosioca liste, Predraga Smolovića, i pokušati da dođemo do zaključka."

Naime, prije dva dana (15.11) mojkovačka opozicija se prvi put oglasila i optužila DPS za izborni inžinjering odnosno za upis novih birača. Dan kasnije (16.11.) oglašava se DPS sa rečenicom „I dok bez trunke stida i srama vlastita činjenja pripisuju DPS-u, dok se i u ovom trenutku zasigurno vrši promjena prebivališta njihovih pristalica zarad popravljanja izbornog rezultata u Mojkovcu, postavlja se pitanje do kada će ovi i ovakvi destruktivci nastaviti da pokušavaju da obmanjuju crnogorsku javnost i kampanju vode služeći se beskrupuloznim lažima”. Oglašavaju se tim saopštenjem prekjuče, kada mojkovačka opozicija počinje protest ispred lokalnog MUP-a i pokušava da spriječi sve nove koji dolaze da se upišu na prebivalište. Zašto bi opozicija vraćala svoje ljude sa tog zadatka, pitamo se? A još veće pitanje nam je što nam se dva dana nijesu pridružile pristalice DPS-a u tom protestu?

Dana (17.11), kada se situacija s protestom malo zahuktala i kada je došlo do vrijeđanja sugrađanke i novinarke od strane dps aktiviste koji je doveo dvije osobe za prijavu na prebivalište, Predrag Smolović daje sljedeću izjavu: “Problem je bio sa iseljavanjem, sada kada neko želi da se prijavi opet je problem.” i “"Morate znati da na mojkovačkim gradilištima, odnosno radilištima danas ima sigurno stotine ljudi koji rade, na izgradnji puta, na izgradnji skijališta, na izgradnji biznis zone, odnosno fabrika na biznis zoni". Dakle, Predrag smatra da se demografska slika grada, koji je na ivici bijele kuge, rješava instantdoseljavanjem lica sa strane. Demografi se nikad nijesu sjetili toga, vjerovatno. A pored toga, Predrag nekako zaobilazi i činjenicu da te stotine radnika sa mojkovačkih gradilišta ne treba da prijavljuju prebivalište. Ako su strani državljani, prijavljuju boravište osim u slučaju kada su u procesu sticanja državljanstva. Ako su naši državljani, prijavljuju isto boravište i nemaju potrebu za mijenjanjem prebivališta.

Čujemo od Predraga da se gradi i neka fabrika u biznis zoni. Samo da nije opet čuvena „Turk-milk“ mljekara, od koje je ostao samo kamen temeljac i novci na ko zna čijim računima.

Pozivamo Predraga da nam se pridruži u protestu, ostalo je još par dana do isteka mogućnosti za prijavu prebivališta, pa da se ne bi pitao šta mi to želimo neka dođe i uvjeri se šta se dešava. Osim ako ne živi u simulakrumu Mojkovca koji je za njih samo kreiran. Ili je ovo „4% turista više nego lani u istom periodu“?" - zaključuje se u reagovanju Grupe građana "Ne damo Mojkovac".

Bonus video: