Milošević: Danilović doveden da uništi FCJK

"I ko bi to bolje uradio od onoga koji decenijama unazad pokazuje koliko
mrzi sve što ima prefiks “crnogorski”, a ovaj ga fakultet posebno boli"

6912 pregleda 30 komentar(a)
Milošević, Foto: SD
Milošević, Foto: SD

Današnjom izjavom da Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja nije trebala da reakredituje Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK), v.d. direktora te ustanove Goran Danilović, pokazao je da je na to mjesto doveden samo sa jednim ciljem - da uništi FCJK.

To je kazao predsjednik cetinjskog odbora Socijaldemokrata i nosica liste "SD- LP- Vazda dosljedni Cetinju" Dejan Milošević.

"I ko bi to bolje uradio od onoga koji decenijama unazad pokazuje koliko mrzi sve što ima prefiks “crnogorski”, a ovaj ga fakultet posebno boli. Danilović je lojalna i u potpunosti poslušna marioneta crkve Srbije čija se agenda ni u čemu ne razlikuje od resorne ministarke Bratić. Zato je on za ovaj posao idealan kandidat", navodi Milošević.

Povezani članci

22. Novembar 2021.

Danilović: FCJK nije trebalo reakreditovati

Poručio je Daniloviću da FCJK neće uspjeti da ugase "dok i jedna Crnogorka ili Crnogorac hodaju i dišu ovom zemljom".

"Danas, kada smo zahvaljujući Vama i Vama sličnima dovedeni u situaciju da budemo stranci u sopstvenoj državi, građani drugog reda, još veći žar u nama gori da odbranimo Crnu Goru i sve crnogorsko. A vi gospodine Daniloviću to dobro znate - Cetinje i Crnu Goru nijesu pokorili i ponizili ni mnogo veći i snažniji od vas, pa budite sigurni da to ni vama neće poći za rukom", zaključio je Milošević.

Bonus video: