"Ne damo Mojkovac": Smolović prvi preduzetnik u gradu po pitanju trgovine diplomama

"Obezbijedio ih je, istina, za dobar dio što lokalne što državne uprave", navodi se u reagovanju

4688 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Ne damo Mojkovac
Foto: Ne damo Mojkovac

Grupa građana "Ne damo Mojkovac" optužila je nosioca liste Demokratske partije socijalista (DPS) za lokalne izbore u toj opštini, Predraga Smolovića, da je "prvi preduzetnik u gradu po pitanju trgovine diplomama", te da ih je obezbijedio "za dobar dio što lokalne što državne uprave".

Iz "Ne damo Mojkovac" su reagovali povodom obraćanja lidera DPS-a Mila Đukanovića na sinošnjoj izbornoj konvenciji u Mojkovcu.

"Tragična politička zbilja DPS-a se očitava, po pravilu, u prijetnjama. I odobravanju tih prijetnji. Dan nakon što je diktator otišao iz Mojkovca počeo je da pada snijeg, a 'ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže svoj trag'. Na istoj strani imamo Predsjednika države koji zapovjednički diže prst sa stisnutom pesnicom prilikom obracanja čime pokušava da građane stavi u poziciju inferioronosti. Kako hijerarhijski, tako i intelektualno. I da pošalje poruku da pravo na mišljenje nemaju. Samo pravo na poslušnost. Galami i prijeti koristeći davno zabranjene pedagoške metode i recidive prošlosti. Na sve se to g. Ranko Mišnić, još dva dana predsjednik Opštine i g. Predrag Smolović, nosilac izborne liste smiju i zdušno aplaudiraju! Elementarna kultura bi bila da se tome ne aplaudira, a g. Đukanović je trebao prije onog nastupa onako nepedagoški da podvikne i nosiocu liste i predsjedniku Opštine da bolje uče i završe regularne fakultete. Nosilac liste DPS-a je prvi preduzetnik u gradu po pitanju trgovine diplomama. I obezbijedio ih je, istina, za dobar dio što lokalne što državne uprave", navodi se u saopštenju.

"Isto tako, bilo bi lijepo da je podviknuo prije nego je ista ta Opština na čelu sa g. Mišnićem odabrala direktoricu Centra za kulturu (CZK) suprotno 46. Članu Zakona o kulturi u kom se kaže: 'Javnom ustanovom rukovodi direktor. Javnom ustanovom u oblasti kulturnoumjetničkog stvaralaštva rukovode umjetnički direktor i poslovni direktor. Izuzeto od stava 2 ovog člana, imenovanje umjetničkog direktora nije obavezno, ako je poslovni direktor umjetnik visoke reputacije ili stručnjak u kulturi visoke reputacije.' Gospođa Lj. Jokić je nastavnica biologije i hemije koja je paralelno sa vršenjem mandata direktorice CZK i ogromnim opterećenjem koji taj posao nosi uspjela da postane diplomirana komunikološkinja. O inferirornosti izborne liste i očiglednom odobravanju stava g. Đukanovića govori i izjava nosioca liste g. Smolovića, u predstavljanju lokalnih izbornih lista, na parlamentarnom kanalu 'Nije moje da mislim'. Naravno, Đukanović misli za sve vas i vi nemate potrebu da mislite. Ne bavimo se semiotičkim pravilima no, nakon odobravanja koje nedvosmileno pružate g. Đukanoviću, bilo bi ispravnije da ste listu umjesto 'Mojkovac-naša kuća' nazvali 'Milo Đukanović – naša kuća'. Mojkovac nije vaša prćija, a kuću ste odavno pokrali. Onaj 'rat za Mojkovac' koji vaš ideolog pominje se ne dešava, već se u nedjelju dešava sloboda", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: