Kabinet Krivokapića: "Manjinska Vlada" - prečica za povratak DPS na vlast, antiustavno i mimo izborne volje

"Ako bilo ko na predizbornoj platformi saradnje sa DPS-om, dobije neophodnu većinu za sastav nove Vlade, mi mu nećemo osporavati legitimitet i poželjećemo mu mnogo političke sreće"

15679 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Izjava člana predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Nikole Rakočevića najbolja je potvrda onoga o čemu demokratska javnost već danima svjedoči, saopšteno je danas iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

"Ona u potpunosti ogoljava ideju "manjinske Vlade" kao prečice za postepeni povratak DPS na vlast, u punom kapacitetu, antiustavno i mimo izborne volje, na pozicije koje su izgubili 30. avgusta 2020. godine", ističe se u reagovanju iz Krivokapićevog kabineta.

Oni su dodali da nakon svega iskazanog, ne postoji više nikakva dilema da se sinhronizovano djelovanje DPS i Građanskog pokrteta URA već izvjesno vrijeme događa iza leđa građana, što je kako dodaju u decembru suptilno potvrdio i predsjednik opozicionog DPS, kada je javno kazao da će se inicijativa o nepovjerenju Vlade "u dogovoru sa političkim partnerima" opet aktuelizovati i realizovati.

"Ko su ti politički partneri, građani imaju priliku da vide ovih dana. Munjevito pokretanje inicijative, neposredno pred sprovođenje programa "Evropa sad!", govori koliko su neki politički akteri svedeni tek na formu izvršitelja zakulisnog plana. Zato su danas u funkciji takve misije uključeni svi raspoloživi resursi, kojima se želi zakamuflirati suštinska posljedica trenutne situacije. Fokus optužbi na navodnu odbranu fotelja i zloupotrebu funkcija, onih koji su očekivali da se ne pruži otpor prljavom i neustavnom naumu bivšeg režima i novih saveznika, govori koliko su takva očekivanja bila naivna", poručuje se u saopštenju Kabineta Krivokapića.

Oni pozivaju sve političke aktere da mandat vrate građanima, koji će dati svoj sud o predstavljenom političkom djelovanju.

"Potpredsjednik Vlade je nedavno naveo takvu opciju kao najčistiju. Ako bilo ko na predizbornoj platformi saradnje sa DPS-om, dobije neophodnu većinu za sastav nove Vlade, mi mu nećemo osporavati legitimitet i poželjećemo mu mnogo političke sreće. Ali do tada, naša obaveza je da branimo Ustav i suprotstavimo se pokušajima prekrajanja izborne volje crnogorskih građana, koja je iskazana na veličanstven i jasan način 30. avgusta 2020. godine", zaključuje se u8 saopštenju Krivokapića.

Bonus video: