DNP DG: Oštro se suprotstavljamo bilo kojem prekrajanju izborne volje i sklapanju koruptivnih aranžmana sa DPS-om

Knežević je istakao da je jedino prihvatljiv dogovor onaj unutar parlamentarne većine, uz eventualno učešće predstavnika manjinskih naroda, te da, ukoliko do dogovora ne dođe, "treba izglasati tehničku Vladu koja bi pripremila izbore"

3808 pregleda 6 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: DNP
Sa sjednice, Foto: DNP

Danilovgradski odbor Demokratske narodne partije (DNP) raspravljajući o različitim modalitetima rješavanja institucionalne krize na sinoćnjoj sjednici, iznio je, kako navode, jasan stav da će se DNP i Demokratski front (DF) oštro suprostaviti bilo kojem prekrajanju izborne volje građana i sklapanju koruptivnih aranžmana sa DPS-om.

Sastanku su, navode, prisustvovali jedan od lidera DF-a i predsjednik DNP Milan Knežević i potpresjednik DNP i poslanik Dragan Bojović.

Knežević je istakao da je jedino prihvatljiv dogovor onaj unutar parlamentarne većine, uz eventualno učešće predstavnika manjinskih naroda, te da, ukoliko do dogovora ne dođe, "treba izglasati tehničku Vladu koja bi pripremila izbore."

"On je naglasio da, u tom slučaju, treba organizovati ne samo vanredne parlamentarne, već i vanredne predsjedničke izbore, jer je Milo Đukanović generator i vodeći protagonista nestabilnosti i političke korupcije u zemlji. Prema riječima potpredsjednika partije Dragana Bojovića, još nije bivalo u političkoj teoriji i praksi da jedna partija, ili više partija vlasti, u sred mandata, iniciraju sklapanje aranžmana sa opozicijom, i to opozicijom koju čini bivši autokratski režim koji smo s mukom pobijedili na izborima", piše u saopštenju.

Navode da je Bojović konstatovao da bi tim činom bila narušena sva demokratska pravila, i sva pravila političkog života, i direktno pogažena izborna volja građana.

"Na sjednici je inicirano da danas, 24. februara, u 18.30 časova, DNP Danilovgrad, zajedno sa kolegama iz DF-a, ali i svim ostalim građanima koji su dali svoj glas protiv bivšeg režima, blokira saobraćajnicu Podgorica – Danilovrad, kod kružnog toka u Spužu. Jednočasovna blokada poslužiće kao poruka i opomena svakom ko pokuša da prekroji i iznevjeri izbornu volju građana", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: