Nikolić: Svaka odluka manjinske vlade, ukoliko uopšte odlučimo da vam damo podršku, zavisiće samo i isključivo od DPS-a

"Pomirite se sa okolnošću da vam je jedina nada da vaš predsjednik i aktuelni mandatar postane premijer, upravo to da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast. Ma kako vi to zvali."

17494 pregleda 273 reakcija 89 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić reagovao je na navode funkcionera Građanskog pokreta (GP) URA Luke Rakčevića da se "DPS neće vratiti na vlast i da ne može zaustaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", poručivši mu da izglasavanjem manjinske vlade svaka odluka zavisi isključivo od DPS-a i označava povratak te partije na vlast.

Nikolić u saopštenju Rakčevića podsjeća da se "svaka vlada bira glasovima parlamentarne većine koja joj daje podršku, i da ta ista parlamentarna većina u jednoj državi čini vlast".

"Lokalni populista, i savjetnik sa diplomom srednje škole, Luka Rakčević, saopštio je u sinoćnjoj emisiji kako se DPS neće više nikada vratiti na vlast i kako neće biti u prilici da utiče na politiku buduće Vlade - ukoliko do njenog formiranja uopšte dođe?! Gospodine Rakčeviću, kako ste samo jedan u nizu koji ponavlja ovu mantru, politički nelogičnu, podsjećam Vas da se svaka Vlada bira glasovima parlamentarne većine koja joj daje podršku, i da ta ista parlamentarna većina u jednoj državi čini vlast", poručio je Nikolić.

Prema tome, Nikolić navodi da ukoliko dođe do formiranja manjinske Vlade, "to će biti isključivo posljedica okolnosti da vam je DPS svojim glasovima to omogućio, odnosno, da sa našom strankom vršite vlast."

Nikolić je poručio Rakčeviću da "izađu iz prevaziđene političke retorike koja se odnosi na DPS", te da prestanu da vrijeđaju "inteligenciju građana i pomire se sa okolnošću da vam je jedina nada da vaš predsjednik i aktuelni mandatar postane premijer, upravo to da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast, ma kako vi to zvali."

"I na kraju gospodine Rakčeviću, još jedno pojašnjenje. Svaka odluka i svaka politika manjinske Vlade - ukoliko uopšte odlučimo da vam damo podršku, zavisiće samo i isključivo od Demokratske partije socijalista. Prema tome, savjetujem vam da počnete da se ponašate prikladno poziciji u kojoj se nalazite, i da se bavite svojom a ne našom strankom. U suprotnom moglo bi se desiti da do ulcinjskih izbora ispred imena Dritana Abazovića uz riječ mandatar - kako ga trenutno reklamirate, stoji i dodatak: koji je usljed odsustva podrške morao da vrati mandat", zaključio je Nikolić.

Bonus video: