Mugoša: Prekršen Poslovnik Skupštine nesazivanjem premijerskog sata

On dalje navodi da je zbog “zaključavanja” Parlamenta na čekanju na desetine zakona koji se direktno odnose na ozbiljno ugrožen standard građana usljed drastičnog rasta cijena brojnih roba i usluga, podršku privredi, osnivanje Alimentacionog i Kreditno-garantnog fonda i druge segmente sistema

5496 pregleda 23 reakcija 12 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da je, osim toga što prvi put od obnove nezavisnosti tokom marta nije održana sjednica prvog redovnog proljećnog zasijedanja Skupštine, prekršen i član 187 Poslovnika Skupštine Crne Gore nesazivanjem sjednice u martu posvećene premijerskom satu.

On je rekao da bez obzira na to što je 42. Vlada Crne Gore smijenjena, ona i dalje funkcioniše do izbora nove, zbog čega je, ističe, neophodno "da se omogući jedna od ključnih kontrolnih funkcija Parlamenta, posebno imajući u vidu odluke Vlade u tzv.tehničkom mandatu koje imaju ozbiljne reperkusije kako na unutrašnje prilike tako i na međunarodnu reputaciju Crne Gore, kao i dešavanja u strateškim državnim kompanijama”.

Ističe da partije koje podržavaju blokadu institucija ne mogu biti evropske i podsjeća da premijerski sat nije održan u martu jedino 2020.godine, jer su 17.marta te godine potvrđeni prvi slučajevi koronavirusa u Crnoj Gori.

Međutim, kako Mugoša navodi, čak i u takvoj epidemiološkoj situaciji 2020. godine, održane su 3 sjednice redovnog zasijedanja tokom marta i aprila.

On dalje navodi da je zbog “zaključavanja” Parlamenta na čekanju na desetine zakona koji se direktno odnose na ozbiljno ugrožen standard građana usljed drastičnog rasta cijena brojnih roba i usluga, podršku privredi, osnivanje Alimentacionog i Kreditno-garantnog fonda i druge segmente sistema.

“Kad su ove teme u pitanju, ostavimo političke razlike po strani i donesimo odgovorne odluke”, poručio je Mugoša.

Bonus video: