Čelanović: CEDIS loše poslovanje pripisuje poremećaju na tržištu, izbjegava argumente o povećanju broja zaposlenih

"Dakle, svojim saopštenjem ste stavili u vrlo nezgodan položaj EPCG, na način što ste indirektno potvrdili informaciju da će vam oni prebaciti 10 miliona kako ne bi završili godinu u minusu. To vas ne vadi iz blata i ne opovrgava činjenicu da ste negativno poslovali", rekao je Čelanović

3501 pregleda 2 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Generalni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Čelanović poručio je rukovodstvu CEDIS-a da o njihovom (ne)znanju i (ne)stručnosti o upravljanju jednom od najboljih privrednih subjekata u Crnoj Gori govori njihovo saopštenje koje "izgleda da niste pisali u kancelarijama kompanije već u centrali partije koja je okupirala CEDIS".

Iz CEDIS-a su ranije poručili da je ova kompanija likvidna, što očigledno teško pada Čelanoviću i njegovim partijskim kolegama, te da im "o blatu govore oni koji iz blata nestručnosti i manipulacija nikada neće izaći".

Čelanović tvrdi da je, kada je komentarisao rezultate poslovanja CEDIS-a, koristio samo argumente i zvanične podatkle koje je objavilo resorno ministarstvo.

"Politiku nijesam ni dotakao, osim što sam pomenuo da ste mahom kadrovi Demokrata. Dakle, svojim saopštenjem ste stavili u vrlo nezgodan položaj EPCG, na način što ste indirektno potvrdili informaciju da će vam oni prebaciti 10 miliona kako ne bi završili godinu u minusu. To vas ne vadi iz blata i ne opovrgava činjenicu da ste negativno poslovali", rekao je Čelanović.

On navodi da rukvodstvo uporno pokušava da loše poslovanje pripiše poremećaju na tržištu, "a izbjegavate argumente o povećanju broja zaposlenih".

"U svom saopštenju kažete da je prošla godina bila “nikad teža” za poslovanje CEDIS-a, a u istoj godini ste povećali broj zaposlenih za više stotina. Znači u kriznoj godini, po vašem mišljenju, treba povećati troškove kompanije! Ovo su sve argumentovane činjenice gospodo rukovodioci. Ako vam brojke ne odgovaraju obratite se resornom ministru Bojaniću koji uživa u tišini dok mu je resor u rasulu", poručio je Čelanović.

Bonus video: