Đurović: Carević nedostatak formalnog obrazovanja pokušava da nadomjesti usmenim, seoskim bajkama

"I Budva i svi naši građani zaslužuju da ih vode najbolji među nama, a ne da budemo predmet podsmijeha zbog toga što je Carević odlučio da pod stare dane predaje istoriju umjesto da nastavi da proizvodi kamen, kreč i materijal za betonsku izgradnju"

10844 pregleda 87 reakcija 16 komentar(a)
Mihailo Đurović, Foto: SDP
Mihailo Đurović, Foto: SDP

Predsjednik OO SDP Budva Mihailo Đurović saopštio je da su izjave predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića "veoma opasne i štetne i po crnogorske i po budvanske interese".

Carević je danas, u izjavi za bosansko-hercegovačku televiziju BN, između ostalog kazao da smo "mi, pogotovo Boka Kotorska, srpska zemlja kao što je Kosovo".

"To je dominantno srpski narod. Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom i svako ko ne dolazi na Crnogorsko primorje radi protiv interesa srpskog naroda", kazao je Carević.

Đurović je ocijenio da je Carević "po ustaljenom maniru krenuo u novu rundu srbovanja, pošto je uspio opštinu uvesti u prinudnu upravu".

"Najodgovorniji za krizu vlasti, za katastrofalno stanje u našem gradu, za to što nema martovskih plata za radnike službenike - nastavlja sa istorijskim falsifikatima. Iako je jasno da se nedostatak formalnog obrazovanja često pokušava nadomjestiti usmenim, seoskim bajkama, davanje ovakvih izjava je veoma opasno i štetno i po crnogorske i po budvanske interese", naveo je Đurović.

Dodaje da Carević i ostali "slični njemu će morati naučiti da su i Budva i Boka crnogorske i ničije drugo".

"A da je u njima široko svima koji žele dobro ovoj zajednici, ma kako se izjašnjavali i osjećali. Svi turisti su, takođe, dobrodošli u Budvu i nemamo nikakav razlog da ih dijelimo na poželjne i nepoželjne. Samo što će te turiste umjesto bilborda sa ponudom ugostitelja, holela, prodavnica, renterijera u junu dočekati slike političara i predizborne aktivnosti, upravo zbog propasti koalicione vlasti na čijem je čelu bio Carević. I Budva i svi naši građani zaslužuju da ih vode najbolji među nama, a ne da budemo predmet podsmijeha zbog toga što je Carević odlučio da pod stare dane predaje istoriju umjesto da nastavi da proizvodi kamen, kreč i materijal za betonsku izgradnju. A Budva će poslije junskih izbora, nadamo se, dobiti odgovornu, ozbiljnu i progresivnu javnu upravu koja će se brinuti o interesu svakog pojedinca, a ne samo pripadnika jednog naroda i vjerske zajednice", zaključio je Đurović.

Bonus video: