najavili krivične prijave

DPS Ulcinj: Novoformirana koalicija nastavlja pravnu hajdučiju i kršenje propisa

"Ovakvo postupanje neznavene i (ne)principijelno 'sklepane' koalicije predstavlja samo još jedno kršenje zakona u nizu i nastavak narušavanja pravnog poretka", navode iz ulcinjskog DPS-a

4806 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz ulcinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kazali su da novoformirana koalicija u toj opštini "nastavlja pravnu hajdučiju" i, kako tvrde, kršenje propisa.

Najavljuju krivične prijave.

"Nakon početka konstitutivne sjednice Skupštine opštine Ulcinj, i svojevrsnog pokušaja pravnog nasilja da se kršenjem procedura na nezakonit način izaberu predsjednici SO Ulcinj i Opštine Ulcinj, jučerašnjim novim činjenjima novoformirana koalicija nastavila je u pokušaju pravne hajdučije i kršenja propisa - naravno, opet nezakonito pa samim tim i bezuspješno".

"Naime, u želji da se nastavi sjednica bez pripreme za glasanje, bez održavanja konsultacija sa klubovima odbornika, i bez zakonom propisanog predsjedavajućeg sjednicom, oni koji plediraju da budu čelnici naše opštine pokazaju grubo nepoznavanje zakonskih procedura i propisa. Time su grubo kršeći Poslovnik o radu Skupštine iskazali i elementarno nepoznavanje pozitivno pravnih normi", saopštili su iz ulcinjskog DPS-a.

Kazali su da uopšte ne iznenađuje takav "pokušaj bahatog ponašanja" od strane onih koji su "vršili neviđenu policijsku represiju i brutalnu zloupotrebu državnih resursa" za vrijeme predizborne kampanje i tokom glasanja, kao i onih koji su formiranjem koalicije sa takvim partnerima "iznevjerili izbornu volju građana, i sami postali sudjelnici u takvoj represiji".

"Ovakvo postupanje neznavene i (ne)principijelno 'sklepane' koalicije predstavlja samo još jedno kršenje zakona u nizu i nastavak narušavanja pravnog poretka i Demokratska partija socijalista kao odgovoran subjekat podnijeće krivične prijave protiv svih onih, pa i pojedinih državnih službenika, koji su se drznuli da shodno interesima pojedinih partija, zloupotrijebe službeni položaj i prekorače ovlašćenja i pokušaju da suspenduju zakon", zaključuje se u saopštenju.