Bečić: Pošteno riješiti pitanje formiranja vlasti u Beranama

Lider Demokrata kazao da je izbor vlasti u Beranama zapeo oko toga kome treba da pripada mjesto predsjednika Opštine, jer i ta stranka i DF smatraju da oni treba da dobiju mjesto prvog čovjeka grada

13701 pregleda 31 komentar(a)
Sa konvencije Demokrata u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sa konvencije Demokrata u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić pozvao političke aktere u Beranama da pošteno riješe pitanje formiranja vlasti u tom gradu, ako je svima interes građana na prvom mjestu, ali i izrazio sumnju u skrivene namjere pojedinih političkih aktera.

On je na konvenciji Demokrata u Pljevljima večeras kazao da je izbor vlasti u Beranama zapeo oko toga kome treba da pripada mjesto predsjednika Opštine, jer i Demokrate i Demokratski front (DF) smatraju da oni treba da dobiju mjesto prvog čovjeka grada.

Demokrate, kazao je Bečić, smatraju da mjesto predsjednika Opštine treba da pripada njima, jer su sami osvojili isti broj mandata kao Demokratski front kojeg su činile četiri političke partije.

Rekao je da su kao kompromisno rješenje manje političke partije koje imaju zajedno sedam mandata, Berane sad, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora ponudili kompromisno rješenje da se podijeli mandate na dvije godine kao što se to činilo u Budvi prije nekoliko godina na predlog DF.

“Ovakav kompromis mi smo prihvatili, a kolege iz DF su odbile. Odbijanje ovakvog kompromisa u meni budi sumnju, ali da ne vjerujem do kraja da neko traži izgovor za nešto što ne bi bilo dobro i što ne bi bilo po volji naroda. Ako bi se to ispostavilo da je zaista bilo traženje izgovora za nešto što je suprotno volji naroda onda bi mi postale jasnije one rečenice od prije par mjeseci da onaj memorandum nije ništa loše, da je to čaj od nane, da samo treba srušiti vladu Zdravka Krivokapića i sve će procvjetati u Crnoj Gori. Da je Joković pošten čovjek koji nas neće izdati. Bila bi mi onda jasnija ova imenovanja nove vlade sa prošle i pretprošle sjednicde gdje su neke visoke političke funkcionere tog političkog subjekta izabrali na značajna mjesta u okviru 43. nove nelegitimne Vlade. Hajde da još ne vjerujemo u to, hajde da još damo par dana, jer sam čovjek koji vjeruje i daje šansu da će preovladati razum i da niko neće poigrati sa tako istorijskom pobjedom građana Berana”, rekao je Bečić.

Podsjetio je da su sve političke partije, koje nisu dio današnje parlamentarne većine nakon beranskih lokalnih izbora saopštile i da nema formiranja vlasti u Beranama sa onima koji su "izdali izbornu volju građana".

“Nakon toga su kolege iz SNP-a saopštile da će oni ako se to desi u Beranama, napraviti neki politički potez u opštinama gdje dijele sa nama vlast, a to su Herceg Novi, Mojkovac i Nikšić. Mi smo im i tada jasno poručili prvo u Herceg Novom, čini mi se, da ne možete ništa da pokušate da napravite jer nemate više odbornika, jer su vas napustili zato što ste učinili političku izdaju. Što se tiče Mojkovca i Nikšića i tada smo im poručili, gospodo, vi ste te mandate zaradili ponovo kao 30. avgusta sakriveni u jednoj velikoj koaliciji na čistoj anti DPS poziciji i te mandate ste dobili na kritici DPS-a i zato smo tamo formirali vlast sa vama. Vama ako basta da se igrate sa prkosom, ponosom i odlukom Nikšićana i Mojkovčana i nešto da učinite vi izvolite, ali ja vas dobronamjerno upozoravam da ona budvanska gandijevska borba i ona budvanska demokratska revolucija iz 2020. mislim da će biti mala maca ako pokušate da udarite na volju Nikšićana i volju Mojkovčana”, rekao je Bečić.

Bonus video: