sjednica ustavnog odbora

Pet kandidata za sudiju Ustavnog suda, saslušanja naredne sedmice

Kandidati koji su ispunili uslove prijave na konkurs su Tatjana Bulatović, Snežana Jonica, Enesa Rastoder, Saša Samardžić i Gorica Fatić, dok prijavljeni Alija Beganović nije ispunio administrativne uslove, tačnije zakasnio je sa podnošenjem prijave

8994 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Na konkurs za sudiju Ustavnog suda prijavilo se šest kandidata, a Ustavni odbor je danas razmatrao izvještaj Komisije o tom izboru.

Predsjednica Odbora Simonida Kordić (DF) podsjetila je na početku sjednice da je konkurs za izbor sudije Ustavnog suda raspisan zbog prestanka funkcije prethodnog sudije- odlaska u penziju.

Kandidati koji su ispunili uslove prijave na konkurs su Tatjana Bulatović, Snežana Jonica, Enesa Rastoder, Saša Samardžić i Gorica Fatić, dok prijavljeni Alija Beganović nije ispunio administrativne uslove, tačnije zakasnio je sa podnošenjem prijave.

Predsjednica Komisije Jovanka Laličić (DPS) kazala je da je Komisija imala dva sastanka i da je razmatrala dokumentaciju, te da su detaljno pregledali dokumentaciju i utvrdili da svaki od ostalih kandidata ispunjava uslove propisane Zakonom.

Konstitutivno saslušanje kandidata počeće naredne nedjelje.