Demokrate: Zašto sektor bezbjednosti nije provjerio imovinu Ljuba Milovića

"Naši poslanici su prvi i, još davno, prezentovali dokumentaciju o njegovom sumnjivom zajmu, a Vi i Vaše službe na to nijeste reagovali"

10361 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora upitala je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića zašto sektor bezbjednosti nije provjerio imovinu policijskog službenika Ljuba Milovića.

"Pominjanje spornih imena, nezakonitih radnji, nerealnih kredita i još nerealnijih rata za isti, nama nisu strani. I ne radimo to od juče. Već od novembra mjeseca, prošle godine. Naši poslanici su prvi i, još davno, prezentovali dokumentaciju o njegovom sumnjivom zajmu, a Vi i Vaše službe na to nijeste reagovali. Tačnije, u novembru mjesecu prvi put je u Skupštini Crne Gore upravo poslanik Demokrata, Vladimir Martinović, pomenuo ime Ljuba Milovića kada mnogi iz MUP-a nijesu ni smjeli da ga pomenu. Poslanik Martinović postavio je pitanje tadašnjem ministru Sekuloviću kako je i na koji način u policiji angažovan Ljubo Milović? Takođe, koje poslove je tada obavljao i da li je od strane nadležnih organa ovo lice bilo izloženo provjeri imovinskog stanja, tada smo dobili odgovor kako je Ljubo Milović neraspoređen službenik od 2.11.2017. godine, da je suspendovan i, kako su nam tada odgovorili povodom pitanja imovine, u saznanju su da Agencija za sprječavanje korupcije vrši provjeru imovine imenovanog", saopštili su iz Demokrata.

Podsjećaju i da je Martinović na istoj sjednici informisao tadašnjeg ministra, "iako bi, po logici stvari, on trebalo da vlada materijom", da je Milović državni službenik koji ima platu 700 eura, a "uzima zajam od 212.000 eura plus kredit za kupovinu stana". "Ovdje je riječ o vrlo jednostavnoj matematici: da svu platu bez ijednog potrošenog centa daje na otplatu dugova i kredita trebalo bi mu, ni manje ni više, nego cijelih 22. godine. A da cijela ova stvar bude još zanimljivija, on druge prihode nije ni prijavio. Pa je, saglasićete se, ta i takva matematika nejasna, kazao je i poslanik Momo Koprivica u jednoj od televizijskih emisija, pokazujući dokumentaciju o sumnjivom 'zajmu'. Nismo mi jedini koji o ovome javno govore i pišu, poštovane građanke i građani Crne Gore. Nakon poslanika Martinovića, NVO MANS je nedavno predstavila dokaze o ni najmanje čistoj matematičkoj računici sa sve konstatacijom da ni Agencija za sprečavanje korupcije i bezbjednosne službe nisu na ovo reagovali", dodaju iz Demokrate, te zaključuju:

"I, za kraj nam samo još ovo pojasnite, nelegitimni ministre Adžiću: da možda ne znate ili bolje rečeno da li smijete da nam kažete ko je vlasnik Hotela Podgorica i Restorana Grahovac u Nikšiću. No, da se Vi ne bi bavili matematikom ili ugostiteljstvom, da mi Vas pitamo još nešto iz Vaše branše. Da li je MUP vršio u skladu sa zakonom, provjeru njegovog stanja i imovine, nakon dostavljenih EUROPOL podataka u kojima se kaže da Milović posjeduje desetine miliona eura", zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: