Demokrate neće postaviti Abazoviću pitanje: "Nelegitimnom i sada već bivšem premijeru ne dajemo na značaju"

"Demokrate posebno imaju u vidu činjenicu da je gospodin Abazović pozitivno odgovorio na naš zahtjev da, nakon deblokade pravosuđa podnese ostavku, kako bi se politička i insitucionalna kriza riješila"

11589 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Klub poslanika Demokrata neće sjutra na sjednici Skupštine Crne Gore postaviti pitanje premijeru Dritanu Abazoviću jer je on za njih bivši premijer, kazali su iz ove partije.

Navode da je "nelegitimna 43. Vlada Crne Gore izgubila parlamentarnu većinu, da se već sada nalazi u tehničkom mandatu, te da je Dritan Abazović za nas bivši premijer."

"Demokrate posebno imaju u vidu činjenicu da je gospodin Abazović pozitivno odgovorio na naš zahtjev da, nakon deblokade pravosuđa podnese ostavku, kako bi se politička i insitucionalna kriza riješila na nekoliko Ustavom definisanih demokratskih načina, koji uključuju i mogućnost skraćenja mandata Skupštini Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora", piše u saopštenju.

Dodaju da je 43. Vlada Crne Gore formirana suprotno demokratskim principima, prekrajanjem izborne volje građana.

"Da je vodila revanšističku politiku prema svim predstavnicima političkih subjekata koji nijesu glasali za nju ili koji sa partijama konstituentima nijesu imali zakulisne i štetne političke dogovore, da su oba idejna koncepta 42. i 43. Vlade, čiji je tvorac Dritan Abazović propala, te da gotovo svi politički subjekti imaju apsolutno nepovjerenje u Dritana Abazovića, koji o sebi uvijek govori u trećem licu i samog sebe naziva premijerom, što je neviđen slučaj u zemlji i regionu", kazale su Demokrate.

Zbog toga su, poručuju, odlučili da "nelegitimnom i sada već bivšem premijeru ne daju na značaju do okončanja nelegitimne 43. Vlade Crne Gore, u političkom postupku koji je već započet".

"Ovim su se obestinile sve naše tvrdnje da će ovo biti Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: