Leković: Gdje god se URA ne pita, tu se ne pitaju ni kriminalci

"To je rješenje za Crnu Goru", kazao je Leković

4148 pregleda 21 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Gdje god se URA ne pita - tu se ne pitaju ni kriminalci, i to je rješenje za Crnu Goru, naveo je direktor Demokratske Crne Gore Momčilo Leković, u reagovanju na današnje saopštenje Građanskog pokreta URA.

"URA je pokušala da sa Andrijom podijeli Tužilački savjet, kao što je sa Andrijom podijelila Vladu po dubini. Kada joj to nije pošlo za rukom, jer su ih u tome spriječile Demokrate, onda su sa DPS-om glasali za Sudski savjet, kako bi anulirali rezultate Specijalnog državnog tužioca. Htjeli su da Novović hapsi, a DPS sudije da puštaju. To je bio plan ove nesrećne koalicije", saopštio je Leković.

Kazao je da Demokrate predlažu da URA pomijeni svoj slogan u "100% renta stranka".

"Svi se u Crnoj Gori sjećaju kako je policija uhapsila Brana Mićunovića, povela ga na doručak u Centar bezbjednosti, a onda ga po nalogu koordinatora Službi bezbjednosti, Dritana Abazovića, odmah pustila.

"Svi u Crnoj Gori znaju da je ovoj Vladi pobjegao Ljubo Milović, da ova Vlada nije uspjela da uhapsi Radoja Zvicera, ali i da iz Beograda vrati Svetozara Marovića, samo zato što ovo nije bila narodna, već DPS Vlada.

"Svi se u Crnoj Gori sjećaju kako je Milivoje Katnić čestitao Dritanu Abazoviću povratak u skute DPS-a i nazvao ga svojim bratom, jer je očigledno bio plan da braća Katnić i Abazović haraju Crnoj Gorom hapseći poštene ljude, a puštajući kriminalce.

"Svi u Crnoj Gori znaju da je Katnić hapsio i procesuirao funkcionere Demokrata, da je bivši direktor ANB pratio i prisluškivao funkcionere Demokrata, da su visoko rangirani članovi Kavačkog klana i policijski funkcioner tajno pratili predsjednika Demokrata, da su kriminalci stavljali pištolj na čelo Danila Šaranovića… Znate li jedino kome nije Katnić namještao afere? Znate li ko jedino nije hapšen od strane Katnića? Znate li ko jedino nije praćen od strane bivšeg direktora ANB? Znate li koga jedino nijesu pratili kriminalci? Znate li koga jedino nijesu napadali kriminalci? Pa naravno, URA-u i Dritana Abazovića", saopštio je Leković.

Svi znaju, kako je kazao, "da se Nikšiću Brano ne pita".

"A znate li zašto? Zato što se u Nikšiću URA ne pita. I gdje god se URA ne pita - tu se ne pitaju ni kriminalci. To je rješenje za Crnu Goru. Svi znaju da je koordinator Službi bezbjednosti, Dritan Abazović, nakon 18 mjeseci uvida u sve prvljaštine DPS-a, otišao sa DPS i na vili Gorica ugošćavao Volije, Bemaxe, Lazoviće… i druge šefove privrednih subjekata i klanova. Eto, zbog te ljubavi Crna Gora nema Zakon o porijeklu imovine, kojeg je URA lažno obećavala. "Svi znaju da je iznajmljenoj vladi prošao rok trajanja. Političarima koje je DPS iznajmio na 100 dana je istekao rok upotrebe. Ta priča je srećom završena. Žao nam je što patite. Iskreno žalimo što plačete za foteljama. Mi smo lako sažaljivi ljudi, čak i kad bestidno lažete", zaključio je Leković.

Bonus video: