Bečić: Građani nam 2020. dali zadatak da pobijedimo stari režim i nove pomagače, izvršimo ga zajedno

"Svi smo svjedoci toga da borba nije gotova. Da još traje i da će trajati još neko vrijeme", kazao je predsjednik Demokrata

14416 pregleda 65 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su na posljednjim parlamentarnim izborima od građana dobili zadatak da pobijede i stari režim i "nove pomagače".

Istakao je da zna da nisu samo Demokrate dobile taj zadatak, već da su građani tu borbu prepoznali i u "drugim evropskim snagama i partijama", te ih je pozvao da se, kako je naveo, sjete šta duguju građanima i taj zadatak izvrše zajedno.

"Dvije godine je prošlo. Cijele dvije godine od istorijske pobjede. Od dana kada je Crna Gora jednom režimu rekla 'ne'. Kada je jednom teroru rekla 'dosta je'. Kada je rekla da je za promjene. Za nas, taj dan je svetinja. Taj dan je bio jasan signal da sve što smo godinama radili nailazi na podršku naroda. Da je građanima dosta, da žele da krenemo naprijed", naveo je Bečić u video obraćanju povodom dvije godine od posljednjih parlamentarnih izbora.

Kazao je da se od toga dana desilo mnogo toga, i dobrog i lošeg.

"I pravog i krivog. I svi smo svjedoci toga da borba nije gotova. Da još traje i da će trajati još neko vrijeme. Mi još uvijek živimo i radimo sa tim danom u mislima. Sa zavjetom koji je tog dana potpisan", dodaje Bečić.

Demokrate, kako je kazao lider te stranke, znaju šta su tog dana dobile od građana.

"Dobili smo nalog. Dali su nam zadatak. Da pobjedu dovedemo do kraja. Da pobijedimo i stari režim i nove pomagače, javne i tajne progonitelje. A znamo da nisu samo Demokrate taj zadatak dobile. Da su ljudi tu borbu prepoznali i u drugim evropskim snagama i partijama. I zato ih pozivamo da se sjete šta i od koga su dobili 30. avgusta 2020. godine. Da se sjete šta dugujemo građanima i građankama Crne Gore. I da taj zadatak izvršimo. Zajedno. Demokratski, evropski i evroatlantski. Živjela Crna Gora", zaključio je Bečić.

Bonus video: