Popović: Đurović da nastavi sjednicu, zatim podnese ostavku i odblokira primjenu sporazuma

"Očekujemo od onih koji su sazvali jučerašnji sastanak da obezbijede deblokadu sporazuma na način što će pozvati gospođu Đurović da podnese ostavku"

11619 pregleda 28 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Poslanica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović saopštila je da očekuje da predsjednica Skupštine Danijela Đurović nastavi sjednicu, a da na samoj sjednici podnese ostavku i odblokira primjenu juče potpisanog sporazuma.

"U ovom trenutku potpisnici Sporazuma imaju 40 poslanika. Četrdeset prvi poslanik je poslanica Danijela Đurović koja se još nalazi u Sporazumnom odnosu sa Demokratskom partijom socijalista", dodala je Popović u saopštenju koje su Demokrate dostavile medijima.

Navela je da Demokrate takođe od onih koji su sazvali jučerašnji sastanak očekuju da obezbijede deblokadu sporazuma na način što će pozvati gospođu Đurović da podnese ostavku.

"Vjerujem da jedna fotelja neće blokirati potpisani sporazum", zaključila je Popović.

Partije koje su formirale vlast nakon 30. avgusta 2020. u narednih 15 dana pokušaće da formiraju još jednu Vladu i izaberu novo skupštinsko rukovodstvo. To je predviđeno političkim sporazumom koji su juče na sastanku u Skupštini potpisali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Građanskog pokreta (GP), Socijalističke narodne parije (SNP), Demosa, CIVIS-a, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: