Demokrate: Abazović zaboravio da su najveći kriminalci pušteni da pobjegnu dok je bio na najvišim funkcijama

"Već nekoliko puta službeno boravi u Beogradu, bez da makar pita za zdravlje legendarnog Svetozara Marovića"

6797 pregleda 47 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas pokazao "hroničan nedostatak ozbiljnosti".

"Septembar mjesec je uvijek bio mjesec novih početaka, nove nade ali i većih očekivanja. Međutim, današnji nastup bivšeg premijera sa sve akt tašnom ispred VDT-a, potvrda je izrazitog i hroničnog nedostatka ozbiljnosti i ukazala se potreba za utvrđivanjem nekog gradiva, a mi ćemo biti slobodni da to učinimo, jer, dijalog je imperativ", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kazali su kako se čini da je Abazović zaboravio da su "najveći kriminalci, poput Radoja Zvicera i Ljuba Milovića, pušteni da pobjegnu" upravo dok je on bio na najvišim funkcijama vlasti, ali i to da već nekoliko puta službeno boravi u Beogradu, "bez da makar pita za zdravlje legendarnog Svetozara Marovića".

"Ali, kamo sreće da je samo to u pitanju. Kolega Abazović i te kako umije da nas poveže sa DPS-om, ali odveć lagano zaboravlja na sve sastanke sa Milom Đukanovićem, na sve sporazume – formalne i neformalne, javne i tajne, sa DPS-om, na glasanje sa Đukanovićem za smjenu generala Đurovića, na glasanje sa DPS-om za izbor takođe legendarne Suzane Pribilović na mjesto predsjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore", dodaju iz Demokrata.

Kazali su kako ima još toga što Abazović lako zaboravlja.

"Poput glasanja za izbor bliskog saradnika Veselina Veljovića za pomoćnika direktora ANB-a, postavljanje izvršioca teških krivičnih djela za generalnog inspektora ANB-a, glasanje za izbor načelnika Generalštaba na predlog DPS-a, glasanje za izbor bivšeg direktora ANB-a (kadar DPS-a) za člana Borda direktora EPCG, ali i glasanje za Bogdana Fatića za direktora Uprave za ugljovodonike, kao i na predaju Barske plovidbe i Fonda PIO DPS-u.

"Takođe, svjedočanstvo zaboravnosti, ali i sklonost tajnim sporazumima kolege Abazovića nalazi se i u pokušaj URA-e da sa Andrijom ljeta 2021. podijeli Tužilački savjet i tako ga učini partijski zavisnim koji bi kao takav sasvim izvjesno bio bez današnjih rezultata koje uprkos svemu Abazović pokušava da prisvoji. Kada to zahvaljujući Demokratama ipak nije prošlo uprkos silnom medijskom linču kojem smo bili izloženi, Abazović je srušio 42. vladu pa sa Andrijom kasnije podijelio svoju Vladu 'po dubini', a sa Đukanovićem i po dubini i širini", dodaje se u saopštenju.

Iz Demokrata podsjećaju i da je URA bila uzdržana prilikom glasanja o "svakom kandidatu za sudiju Ustavnog suda kojih je bilo čak 18", kao i da je URA ta koja je predložila zakon o odlaganju lokalnih izbora, koji je Ustavni sud ocijenio neustavnim. "A onda zakone o Zeti, kojima zajedno sa DPS-om zabranjujete Zećanima da glasaju na izborima u Podgorici sa ciljem da DPS-u obezbijedite veću startnu prednost", navodi se u saopštenju.

Bonus video: