Poslanice DF-a: Uzdržati se od kadriranja u tuđim partijama i isključivih stajališta

Ukoliko ne dođe do dogovora, svi će biti gubitnici, bez obzira na pol, partijsku pripadnost ili neku drugu posebnost, poručuju iz Demokratskog fronta

11304 pregleda 23 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Poslanice Demokratskog fronta (DF) apelovale su na sve političke lidere većine od 30. avgusta 2020. godine da odgovorno i ozbiljno pristupe traženju kompromisa, kako bi se što prije došlo do predloga mandatara za sastav nove Vlade, ukoliko su, kako navode, potpisi na nedavno usaglašeni sporazum zaista iskreno dati.

"Kao visoke funkcionerke organizacije koja je utemeljena u sopstvenom iskustvu i posebno narodnoj volji, smatramo nužnim da se svi uzdržimo od isključivih stajališta i posebno od kadriranja u tuđim partijama, čime se narušava postignut Sporazum, te da se iskreno posvetimo ovom istorijskom zadatku", navodi se u saopštenju koje potpisuju poslanice Simonida Kordić, Branka Bošnjak, Maja Vukićević, Jelena Božović, Jovanka Bogavac i Nataša Jevrić.

Ističu da će svi biti gubitnici ukoliko ne dođe do dogovora, bez obzira na pol, partijsku pripadnost ili neku drugu posebnost.

"Demokratski front je predložio jednog kandidata za mandatara - lidera najjačeg političkog subjekta unutar naše koalicije, kolegu Andriju Mandića, uz punu podršku svih nas. Imajući u vidu da su ostali politički subjekti ostali pri svojim predlozima, DF je u cilju deblokade procesa pregovora odlučio da odustane od insistiranja na poziciji mandatara, kako bi se dodatno relaksirali odnosi i lakše došlo do dogovora", dodaje se u saopštenju.

Poslanice DF-a navode kako se, shvatajući ozbiljnost trenutka i značaj zadatka koji im je povjeren, te svjesne očekivanja građana koji su na izborima glasali za promjene, iskreno nadaju da će i politički partneri DF-a prepoznati doprinos tog političkog saveza kao iskrenu namjeru ka postizanju dogovora, i da će se i ponijeti državnički, politički zrelo i hitno obustaviti "međusobnu 'rafalnu paljbu' i 'zakopati ratne sjekire'", jer se samo tako može doći do rješenja.

"Dok se mi nadgornjavamo, vrijeme neumitno teče, poraženi režim i njegova kriminalna bratija likuju i konsoliduju se, a oni koji su nam dali podršku da ih predstavljamo gube strpljenje. Zato, uozbiljimo se, neka razum nadvlada, pokažimo da smo dorasli zadatku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: