Miloš Konjević potpredsjednik Opštine Herceg Novi

"Na ovu funkciju sam bio imenovan 2017. i na njoj ostao tokom cijelog mandata. Posao sam obavljao časno i pošteno, a o kvalitetu svoga rada najbolji sud su dali građani Herceg Novog na prošlogodišnjim izborima", rekao je Konjević

4444 pregleda 17 komentar(a)
Konjević, Foto: Opština Herceg Novi
Konjević, Foto: Opština Herceg Novi

Miloš Konjević iz Novske liste izabran je za potpredsjednika Opštine Herceg Novi, na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Za njegov izbor glasalo je 25 odbornika, dok su dva bila uzdržana. Odbornici nisu glasali o razrješenju Vesne Samarddžić, jer je ona podnijela ostavku, prenosi portal RTHN.

Konjević je istakao da mu je čast prihvatiti imenovanje za potpredsjednika Opštine i opravdati povjerenje i volju građana iskazanu na izborima 9. maja prošle godine.

"Na ovu funkciju sam bio imenovan 2017. i na njoj ostao tokom cijelog mandata. Posao sam obavljao časno i pošteno, a o kvalitetu svoga rada najbolji sud su dali građani Herceg Novog na prošlogodišnjim izborima. Nažalost, suprotno volji građana došlo je do prekida obavljanja ove funckcije nešto duže od godinu, za to vrijeme pauzirani su mnogi započeti projekti dok se za neke može reći da su kako tako privedeni kraju", kazao je Konjević.

Njegova misija, kako je istakao biće, jednaka onoj u prethodnom mandatu, a to je staviti sve raspoložive opštinske resurse u službu građana i ubrzati napredak Opštine Herceg Novi kao turističkog i kulturnog centra.

"Želja mi je da na odgovornim mjestima u strukturi Opštine vidimo najbolje ljude, da od zaposlenih izvučemo maksimum i svi radimo kao skladan tim. Opština mora biti lako dostupna svima, poboljšaćemo komunikaciju sa građanima i biti na raspolaganju da čujemo njihove probleme i uložimo napore da ih riješimo. Borićemo se za što jaču i nezavisniju lokalnu samoupravu, koja ne smije biti podanik niti talac političkih igara na državnom nivou. Na taj zadatak pozivam sve kolege, odbornike i građane", kazao je Konjević, kako prenosi RTHN.

Dejan Radonić je na jučerašnjem zasjedanju, sa 24 glasa za i tri protiv, izabran za sekretara Skupštine opštine.

On je rekao da će se za vrijeme trajanja mandata truditi da služba Skupštine svoje poslove obavlja odgovorno i profesionalno u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom.

"Nadam se da će saradnja između mene kao rukovodioca i cijele službe sa predsjednicima Skupštine, Opštine i organima izvršne vlasti, a posebno sa odborničkim klubovima, kao i odbornicima pojedničano, biti na najvećem mogućem nivou, a sve u cilju da se omoguće optimalni uslovi za rad", istakao je Radonić.

Odbornici su usvojili i izvještaje o radu preduzeća, ustanova i agencija čiji je osnivač Opština Herceg Novi. Sa dnevnog reda je uklonjena tačka koja se odnosila na odluku o boravišnoj taksi.

Bonus video: