Abazović: 43. Vlada nastojala da riješi političku krizu u kojoj se Crna Gora nalazi skoro deceniju

"Mi smo garant nastavka prozapadnog i proevropskog kursa zemlje i beskompromisne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, uz svesrdnu podrsku američkih saveznika u njenom suzbijanju", rekao je premijer tokom sastanka sa izaslanikom američke administracije za Zapadni Balkan

16428 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je Građanskli pokret URA, čiji je lider, "garant nastavka prozapadnog i proevropskog kursa zemlje".

Abazović je to kazao tokom razgovora sa izaslanikom američke administracije za Zapadni Balkan u Stejt Dipartmentu, Gabrijelom Eskobarom

"Mi smo garant nastavka prozapadnog i proevropskog kursa zemlje i beskompromisne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, uz svesrdnu podrsku američkih saveznika u njenom suzbijanju. Uvijek je zadovoljstvo razgovarati sa našim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima", rekao je Abazović tokom sastanka sa Eskobarom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je govoreći tokom sastanka o političkoj situaciji u državi, naveo da je 43. Vlada nastojala da riješi političku krizu u kojoj se Crna Gora nalazi skoro deceniju, a koja je prouzrokovaka duboku polarizaciju društva.

"Tokom sastanka konstatovano je da Sjedinjene Američke Države blisko sarađuju sa Crnom Gorom, s kojom imaju potpisano Strateško partnerstvo", navodi se u saopštenju Včade.

Bonus video: