AA DPS-u: Kao što smo vas počistili u Ulcinju, tako ćemo vas počistiti i u Baru, ostajte mirno u svojim jazbinama

"Potpuno smo svjesni da vam je Albanska Alternativa trn u oku, a svjesni smo i brojnih razloga za to, iako sami ne smijete da nas pomenete"

5235 pregleda 4 komentar(a)
Albanska Alternativa, Foto: Albanska Alternativa
Albanska Alternativa, Foto: Albanska Alternativa

Nakon izborne blamaže koju su im priredili građani Ulcinja, iz mišje rupe se oglasio Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj, odnosno vrh DPS ali sa lokalnim potpisom, saopšteno je danas iz Albanske Alternativa (AA).

Oni su reagovali na saopštenje DPS Ulcinj u kome se između ostalog navodi da je na listi "Dr Dritan Abazović- Može Bar- Može Crna Gora - GP URA, CIVIS, Albanska alternativa" Ulcinjanin Artan Čobi, predsjednik OO Albanske alternative u Ulcinju.

"I to sa već bajatom podvalom: da lokalni odbor DPS Ulcinj nešto smije uraditi, mimo znanja podgoričke centrale. Tako su, svojevremeno, navodno bez znanja nadređenih iz Podgorice, podnijeli krivičnu prijavu protiv poslanika Nimanbegua, jer su - izgubili izbore. Ovog puta su otišli korak dalje u pokušaju manipulacije i spinovanja, po čemu su i poznati u javnosti. Naime, poslije svega što su svojom bahatošću učinili opštinama u kojima žive Albanci (i cijeloj Crnoj Gori, dakako), morali bi imati makar zeru obraza i zaćutati, makar narednih nekoliko decenija. Stoga, umjesto bilo kakvog nepotrebnog objašnjenja, poručujemo jasno i decidirano: kao što smo vas počistili u Ulcinju, tako ćemo vas počistiti i u Baru (a i u ostalim opštinama gdje učestvujemo u izbornom procesu). Potpuno smo svjesni da vam je Albanska Alternativa trn u oku, a svjesni smo i brojnih razloga za to, iako sami ne smijete da nas pomenete", ističe se u saopštenju AA.

Iz te partije su dodali da u razmišljanjima da li da se uopšte bave DPS-om Ulcinj, "političkim analfabetama i servilnom filijalom centrale iz Podgorice, zbog uvažene javnosti, navodimo samo par činjenica":

"Artan Čobi je zamjenik predsjednika Albanske Alternative, najjače, najveće i najorganizovanije partije Albanaca u Crnoj Gori. Artan Čobi potiče iz jedne od najuglednijih porodica u Kraji, gdje ima svoju kuću i ognjište. Artan Čobi, i ne samo on, nego na hiljade građana Kraje, je upravo zbog vaše i isključivo vaše politike morao tražiti posao izvan Kraje, koju ste svojim nemarom i maćehinskim odnosom uništili u svakom mogućem smislu, ali niste uspjeli da ugasite iskru, da satrete duh i ljubav prema Kraji, što će vam se, u konačnom, obiti o glavu 23. oktobra. Artan Čobi nije na listi Dritana Abazovića, već je na listi koalicije, a dostojanstveno predstavlja najjaču nacionalnu partiju Albanaca u Crnoj Gori, Albansku Alternativu. Za kraj: ako mislite da ste time što ste naredili određenim albanskim političarima da ne dozvole da albanske partije učestvuju na lokalnim izborima u Baru, da u Baru neće biti nikoga ko će braniti čast Albanaca, prevarili ste se. Albanska Alternativa i Artan Čobi će biti ponosni albanski glas u barskom parlamentu", poručili su iz AA.

Oni su kazali da su primjetili da se ulcinjski lokalni DPS, vrlo nemušto, i do sada oglašavao.

"Ali mi iz Albanske Alternative vas doista smatramo beznačajnim faktorom, tako da nismo reagovali. Ovog puta, čisto zbog javnosti, morali smo dati par pojašnjenja, a sa luzerima ovim povodom nećemo dalje polemisati. Ostajte mirno u svojim jazbinama, jer nas čeka preči zadatak, dostojno predstavljanje našeg naroda i rad za njihovu dobrobit, kao i dobrobit države i svih građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju AA.

Bonus video: