Demokrate: Kalač smijenjen nezakonito, nastavlja se primitivni revanšistički pohod na naše članove

"Ovakav primitivizam, bahatost, beskrupuloznost Vlade koja je izgubila podršku 90 odsto parlamenta i cenzus partija kakve su URA i SNP, viđena je samo u najmračnijim scenarijima revanšizma nakon raspada DPS-a prije dvadesetak godina", saopštile su Demokrate

6779 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore su ocijenili da se nastavlja "primitivni revanšistički pohod pale i propale 43.Vlade Crne Gore" na funkcionere i članove Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali jer je na današnjoj sjednici Vlade smijenjen generalni direktor Direktorata za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Safet Kalač.

Iz te partije su ocijenili da je to urađeno "bez i jednog razloga ili argumenta, apsolutno nezakonito, kao u najtotalitarnijim društvima", te da je Kalač "izabran na konkursu i kome je mandat trebalo da traje do 28.01.2027. godine".

Povezani članci

06. Oktobar 2022.

Ovo su kadrovska rješenja sa sjednice Vlade

"Ovakav primitivizam, bahatost, beskrupuloznost Vlade koja je izgubila podršku 90 odsto parlamenta i cenzus partija kakve su URA i SNP viđena je samo u najmračnijim scenarijima revanšizma nakon raspada DPS-a prije dvadesetak godina", saopštile su Demokrate.

Poručuju da su oni koji su "prekrojili izbornu volju građana od 30. avgusta, vratili DPS na vlast i pozicije odlučivanja, “zakasnili" sa potpisima za Miodraga Lekića, spasili funkciju predsjednika Skupštine glasovima DPS-a i SDP-a, i na kraju nastavili sa ovakvim primitivnim revanšizmom su očito odabrali političku stranu i razbili svaku iluziju da su ipak odlučili da se otrgnu od zagrljaja bivšeg režima", te da su i oni i građani "to primili k znanju".

"Zato građani Crne Gore na predstojećim lokalnim izborima ni glasa političkim prevrtljivcima, revanšistima, bleferima i mešetarima koji su očito trajno iznajmljeni od strane centara moći koje smo pobijedili. Idemo ljudi da ih pobijedimo skupa 23. oktobra i ne dozvolimo da Crna Gora ikada više padne u ruke onih koji su spremni da čine sve ovo čemu svjedočimo u prethodnim danima, nedeljama i mjesecima", zaključuje se u njihovom saopštenju.

Bonus video: