Vuković: Kada je duh zdrav, i frižideri su puni, duhovno zagađenje opasnije i podmuklije od zagađenja okoline

"Odvajanje tehničkih, ekonomskih, ekoloških, praktičnih pitanja jedne lokalne zajednice od pitanja njenog identiteta ne samo što nije osnovano, nego je i smišljena, suštinski plitka, zamjena teza"

2748 pregleda 1 komentar(a)
Vuković, Foto: Prava Crna Gora
Vuković, Foto: Prava Crna Gora

Kada je duh zdrav, onda su i frižideri dugoročno puni, saopštila je Aleksandra Vuković, članica Predsjedništva Prave Crne Gore i kandidatkinja za odbornicu Prave Crne Gore Žabljak.

Ona je kazala da je istina da su lokalni izbori po mnogo čemu drugačiji od parlamentarnih, ali da se pitanje identiteta, kulture i tradicije jednog naroda i te kako tiče i vlasti na lokalnom nivou.

"Odvajanje tehničkih, ekonomskih, ekoloških, praktičnih pitanja jedne lokalne zajednice od pitanja njenog identiteta ne samo što nije osnovano, nego je i smišljena, suštinski plitka, zamjena teza. Prava Crna Gora, kao dio nove vlasti na Žabljaku, insistiraće na najboljim rješenjima kada se radi o svim pitanjima dobrog funkcionisanja opštine, njenoj ekonomiji, ekološkim problemima, ali isto tako, i prije svega, učiniće sve da naš narod nikada više ne dođe u situaciju da brani podrazumijevano, da brani svoje biće, jezik, tradiciju i kulturu. Svom snagom Prava Crna gora boriće se protiv duhovnog zagađenja, koje je mnogo opasnije i podmuklije od zagađenja okoline", istakla je Vuković u saopštenju koje je dostavila Prava Crna Gora.

Ona je kazala da prirodi treba pomoć kada je ljudi napadnu.

"Pomoć da svojom snagom vrati stanje na prethodno, jer priroda sama ima ogromnu moć obnavljanja i svoje zakone, a čovjek zagađen istorijskim lažima, lažnim doktrinama koje obećavaju lažni napredak i privremeno "pune frižidere", najveća je opasnost za zajednicu, koliko god ta zajednica bila mala. Prava Crna Gora zna ko smo, ko su nam istorijski prijatelji, gdje su naši korijeni. I uvijek će otvoreno, jasno i glasno slijediti tradiciju i njegovati, bez vaganja, kalkulisanja i politikantskih interesa, vjekovna prijateljstva sa nama bratskim narodima. Osnov zdravog duha i, samim tim, prosperiteta države, jeste porodica, zaselak, škola u varošicama poput ove naše", poručila je Vuković.

Bonus video: