SD: Parlamentarna većina da ispoštuje stav VK

"Radi se o neustavnom zakonu koji ne smije još jednom dobiti podršku u parlamentu. Ponovno izglasavanje ovakvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore, što opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građankama i građanima kojima je stalo do ove države, neće dozvoliti"

6267 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su parlamentarnu većinu da ispoštuje stav Venecijanske komisije (VK) i ne glasa za izmjene Zakona o predsjedniku, jer bi time uveli državu u totalno bezvlašće i anarhiju.

Ističu da je stav VK, a samim tim i EU je u potpunosti jasan.

"Radi se o neustavnom zakonu koji ne smije još jednom dobiti podršku u parlamentu. Ponovno izglasavanje ovakvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore što opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građankama i građanima kojima je stalo do ove države, neće dozvoliti", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaju i da parlamentarna većina ne smije sebi dozvoliti luksuz da izglasavanjem ovakvog akta dodatno ugrozi evropski put Crne Gore.

"Uzimajući u obzir činjenicu da od naših međunarodnih partnera dobijamo poruke da Crna Gora u posljednje dvije godine nije uradila ništa po pitanju integracija u EU, te da pominjanje imena naše države sve češće postaje sinonim za problem".

Povezani članci

12. Decembar 2022.

Sudija nema, URA vaga o Zakonu

Iz SD-a pozvali su političke subjekte na ozbiljnost i odgovornost, da odustanu od podrške ovakvom zakonu jer je to preduslov za otpočinjanje dijaloga i dogovora oko krucijalnih pitanja. Time bi, svakako, doprinijeli i zaustavljanju produbljivanja već predubokih podijela u Crnoj Gori, a koje prijete da ugroze sve ono što smo godinama stvarali i po čemu je ova država bila primjer svima u regionu.

Bonus video: