DPS Kotor: Arhitektura za planinu se počela širiti Kotorom

"Sraman je, jer je baš taj objekat bacio pod noge svu kulturnu baštinu, njeno očuvanje, UNESCO, i sve ono što je našoj trenutnoj opštinskoj vlasti retorički ukras", kazali su iz DPS -a u Kotoru

6140 pregleda 19 komentar(a)
Drvena kućica, Foto: DPS Kotor
Drvena kućica, Foto: DPS Kotor

"Privilegovani i dalje imaju kapije na pontama, a arhitektura, tipska za neki planinski krajolik, se počela širiti po UNESCO zaštićenom zalivu a nije dio adventa pred novogodišnje praznike", saopštili su iz Opštinskog Odbora DPS -a u Kotoru.

"Ovo je apel građanima da otvore oči i da shvate kuda ide ovaj grad", navodi se u saopštenju.

Ističu da su prije nekoliko mjeseci svjedočili postavljanju drvenog objekta za prodaju suvenira u parku Slobode.

"Sraman je, jer je baš taj objekat bacio pod noge svu kulturnu baštinu, njeno očuvanje, UNESCO, i sve ono što je našoj trenutnoj opštinskoj vlasti retorički ukras", naglasili su iz DPS -a Kotor.

Pitaju i, "zašto ne staviti planinski dom na samom ulazu u kapetansku Ljutu?".

"Sve to uz uredne dozvole Morskog dobra koji su do dolaska na fotelju isti nazivali Morskim zlom, a tad nijesu ni pomišljali da ovakvom čudu arhitekture daju saglasnost čak ni kao privremenom objektu", ističe se u saopštenju.

Naglašavaju da ne mogu da ne naprave paralelu sa trenutnom situacijom u državi.

Kako kažu, "došli su neki novi momci - oslobodioci i oslobodili nas kulture, načina življenja i svega što je ovaj narod vjekovima stvarao i čuvao".

"Pozivamo predsjednika Opštine, gospodina Vladimira Jokića, da se s istim žarom založi za uklanjanje ovih nakaradnih privremenih objekata i izda zabranu za buduće slične objekte, jer ovu provincijalizaciju i planinizaciju Kotora ne smijemo dozvoliti", zaključili su iz Kotorskog DPS -a.

Bonus video: