Milatović: Prijevremeni parlamentarni izbori najbolji način izlaska iz krize

“Pokret Evropa sad vidimo kao partnera, a Crnu Goru kao značajnog saveznika”, izjavio je Eskobar

11474 pregleda 14 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Nosilac izborne liste Pokreta Evropa sad na izborima u Podgorici, Jakov Milatović, sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom, i tom prilikom saopštio da su prijevremeni parlamentarni izbori najbolji način izlaska iz krize.

“Svi politički akteri moraju staviti po strani partijske kalkulacije i voditi se državnim interesima koji su prioritet. S obzirom na složenost situacije u Crnoj Gori, prijevremeni parlamentarni izbori su najbolji način izlaska iz krize, a koji bi donijeli stabilnu i profesionalnu Vladu”, kazao je Milatović, a navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Milatović i Eskobar su razgovarali o aktuelnoj političkoj krizi, ali i o načinu na koji bi ona mogla biti riješena.

“Izbor sudija Ustavnog suda je osnovna pretpostavka za rješavanje političke krize, a nakon toga i izbori koji će donijeti stabilnu Vladu”, izjavio je Milatović.

“Pokret Evropa sad vidimo kao partnera, a Crnu Goru kao značajnog saveznika”, izjavio je Eskobar.

"Osim Milatovića i Eskobara sastanku su prisustvovali i potpredsjednica PES prof. dr Olivera Injac, član Predsjedništva dr FIlip Ivanović i ambasadorka SAD-a u Podgorici, Džudi Rajzing Rajnke sa saradnicima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: