Formiran Centralni izborni štab predsjedničkog kandidata Demokrata

"Prikupljanje potpisa podrške predsjedničkom kandidatu Demokrata je pri samom kraju", navode iz te stranke

11259 pregleda 80 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokrata su saopštili da je Predsjedništvo te stranke, u susret predsjedničkim izborima, zakazanim za 19. mart, formiralo Centralni izborni štab (CIŠ) predsjedničkog kandidata Demokrata, na predlog lokalnih odbora te partije.

"U skladu sa zaključcima Predsjedništva, Centralni izborni štab održaće svoju konstitutivnu sjednicu sjutra, a paralelno sa time kompletiraju se lokalni izborni štabovi u svim opštinskim organizacijama u Crnoj Gori. Pored navedenog, saglasno zaključcima Predsjedništva, ovih dana se u susret sjednici Glavnog odbora održavaju sjednice svih opštinskih i mjesnih odbora Demokrata u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kazali su da će Centralni izborni štab Demokrata sprovesti završne faze "podizanja partijske infrastrukture na svim nivoima organizovanja", te formirati radne grupe za svaki segment izborne kampanje.

Prikupljanje potpisa podrške predsjedničkom kandidatu Demokrata je pri samom kraju, a svi opštinski i mjesni odbori partije formiraju i "svoje mini izborne štabove po biračkim mjestima", dodaju iz Demokrata.

Kazali su da će koordinaciju i odgovornost za rad CIŠ-a imati lider Demokrata Aleksa Bečić, ukoliko ne bude kandidat za predsjednika države, dok će u suprotnom tim tijelom koordinirati potpredsjednik Demokrata kojeg odredi lider stranke.

Za šefa Centralnog izbornog štaba izabran je Nikola Rovčanin, njegovi zamjenici su Novica Obradović i Aleksandar Klarić, dok članove čine: Boro Lučić, Vladimir Jokić, Goran Vujović, Milivoje Radulović, Dijana Pejović, Bojan Ćetković, Novica Pejović, Štjefan Camaj, Vladimir Čađenović, Danilo Šaranović, Danilo Mrvaljević, Duško Stjepović, Marko Mitrović, Nemanja Vuković, Nikola Radojević, Dragić Bojović, Pero Popović, Petko Bakić, Zoran Konatar, Marko Đukić, Vladimir Đaković, Ersin Rastoder, Dejan Konatar i Mladen Đukić.

Više funkcionera Demokrata objavilo je proteklih dana na svojim nalozima na društvenim mrežama fotografiju Bečića sa porukom "Moj predsjednik".

Poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović rekao je prije dva dana da članstvo, funkcioneri i odbori te partije slobodno mogu da izražavaju svoje političke stavove i u medijima i na društvenim mrežama. Istakao je da će odluka o tome ko će biti kandidat biti donijeta na Glavnom odboru Demokrata.

Bonus video: