Evropa sad: Ubačeni provokatori bivšeg režima nemaju veze sa ostalim građanima Cetinja

"Instruisane verbalne provokacije, kojima je večeras na Cetinju pribjegla manja grupa, tokom posjete budućeg predsjednika Jakova Milatovića, odraz je nemoći narčilaca da zaustave njihov apsolutni gubitak vlasti"

19130 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad povodom današnjeg napada na njihovog kandidata na predsjedničkim izborima Jakova Milatovića saopštio je kako osnovano sumnjaju da su provokacije bile naručene od onih političkih subjekata koji su odgovorni za ekonomsku i privrednu devastaciju Cetinja.

"Sigurni smo da ti večerašnji ataci, od strane okupljene grupe, nemaju nikakve veze sa ostalim građanima crnogorske Prijestonice, kojima je dosta tenzija i podjela", kažu iz Pokreta.

Milatović je danas morao uz pomoć obezbjeđenja i policije da uđe u Sportski centar na Cetinju, gdje je održao konvenciju. Milatoviću je nekoliko osoba pomoglo da uđe nakon što je prošao kroz gomilu gdje su ga pojedinci gurali i psovali.

Iz Pokreta Evropa sad navode da instruisane verbalne provokacije, kojima je večeras na Cetinju pribjegla manja grupa, tokom, kako kažu, posjete budućeg predsjednika Milatovića, odraz je nemoći naručilaca da zaustave njihov apsolutni gubitak vlasti.

"Relativno mirna kampanja kojom dominiraju ekonomske teme, nije u interesu onima koji su tri decenije vladali zahvaljujući podjelama. Današnji incident je samo jalovi pokušaj da se zaostre tenzije i naša zemlja vrati u nestabilnost", kažu iz PES-a.

Dodaju da su građani Cetinja i Crne Gore čvrsto opredijeljeni da retrogradne političare pošalju u prošlost.

"I da podršku daju kandidatu koji će se zalagati za svijetlu evropsku budućnost i smirivanje tenzija u Crnoj Gori", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: