Zadrima: Milović nije imao pištolj, da jeste prvi bih ga prijavio

"U holu smo boravili čitavo vrijeme dok je trajala tribina i komunicirali sa Milovićem, koji je nosio raskopčani sako, nikakvo oružje nije imao", kazao je "Vijestima" urednik Cetinjskog lista

21744 pregleda 38 komentar(a)
Zadrima, Foto: Privatna arhiva
Zadrima, Foto: Privatna arhiva

Mladen Zadrima, glavni urednik Cetinjskog lista, kazao je da funkcioner Pokreta Evropa sad Andrej Milović nije nosio oružje tokom sinoćnje konvencije tog pokreta na Cetinju. Rekao je da bi, da je tako nešto vidio, prijavio policiji.

Predsjednički kandidat PES-a Jakov Milatović napadnut je sinoć na Cetinju, gdje je grupa građana protestovala zbog održavanja konvencije u tamošnjem Sportskom centru.

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović tvrdio je danas da su Evropa sad i Milović juče došli na Cetinje da izazovu incident i da je Milović bio naoružan. Milović je to negirao i rekao da nikad nije nosio pištolj, pa ni juče.

Popović se potom izvinio Miloviću, rekavši da je "nasjeo na medijski snimak".

Zadrima je "Vijestima" rekao da su komunicirali sa Milovićem dok je trajala tribina, i da kod sebe nije imao nikakvo oružje.

"Ja sam, u momentu kad je došlo do guranja, odnosno kad se sapleo njegov tjelohranitelj i Milatović i kad su posrnuli, na klupi iznad sam stajao sa kamermanom, koji je uspio da snimi što je snimio. Nakon toga sam odmah, zajedno s njima, sekundu poslije toga ušao u hol i tamo zatekao koleginicu koja je snimala iz drugog ugla. Ono što sam vidio na snimku, a analizirali smo ga iz još nekih uglova, jer smo dobili još neke snimke, tvrdim da čovjek nije imao oružje. Poslije toga smo u holu boravili čitavo vrijeme dok je trajala tribina i komunicirali sa Milovićem, koji je nosio raskopčani sako, nikakvo oružje nije imao. On se cijelo vrijeme tuda kretao, komunicirao sa ljudima, ja oružje vidio nisam. Ono što se vidi na snimku je da on stavlja ruku u džep, a na drugom snimku telefon i neka sprava, možda radio stanica, koju kasnije podiže jedan od policajaca i ide s njom prema izlazu. Da sam vidio oružje, prvi bih ga prijavio policiji", opisao je Zadrima.

Bonus video: