Nedović: Ibrahimović je uhljeb, na pregovore o formiranju vlasti dolazi sa spiskom želja

Ocijenila je da bi pored Ibrahimovića "sjever mogao da se ugasi"

33529 pregleda 567 reakcija 290 komentar(a)
Nedović, Foto: Screenshot/Youtube/RTCG
Nedović, Foto: Screenshot/Youtube/RTCG

Kandidatkinja za poslanicu sa liste Pokreta Evropa sad (PES) i funkcionerka Alternative Crna Gora Jelena Nedović nazvala je predsjednika Bošnjačke stranke (BS) i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića "uhljebom" te poručila da je sve što je u karijeri radio bilo "ubacivanje partijskih uhljeba po dubini", kao i da na pregovore o formiranju vlasti dolazi sa spiskom želja.

Ona je kako prenosi Porrtal RTCG komentarisala stavove Ibrahimovića, koji je, između ostalog kazao da dio nove Vlade ne može biti neko ko ne dijeli NATO vrijednosti.

"Prije svega molim da ne vrijeđamo inteligenciju narodu koji se i te kako osvijestio u posljednje tri godine i dobro vidi ono što je godinama bilo sakriveno. Molim da naročito to ne činite Vi koji ste dobili stan za 40 eura mjesečne rate od prethodnih pogubnih DPS saziva, dok naš narod u Crnoj Gori kao posljedicu tog ekonomskog uništavanja nema uslova još uvijek da digne kredit, i velika većina žive kao podstanari, bez mogućnosti za siguran stan. Vi koji ste do juče podržavali politiku DPS partije u dijelu koji odnosio na progon svih onih koji se ne izjašnjavaju kao Crnogorci, sa velikim naglaskom na Srbe i neistomišljenike", kazala je Nedović.

Ona je rekla i da je Ibrahimović na predsjedničkim izborima podržao kandidata Demokratske partije socijalista (DPS).

"Vi koji ste u Ministarstvu kapitalnih investicija zaposlili samo članove Bošnjačke stranke, i grubo kršite pravila i zakone ove države u odnosu na zapošljavanje. Za Vas konkurs i profesionalizam ne znače ništa", kazala je Nedovićeva.

Ocijenila je da bi pored Ibrahimovića "sjever mogao da se ugasi".

"Molim Vas da nam izričito navedete jednu dobru stvar koju ste uradili za sjever Crne Gore? Posjetili ste Bistricu (Bijelo Polje) i obećavali završetak dionice do Đalovića klisure, od tada narod nije vidio pomaka", saopštila je.

Kazala je da kad Ibrahimović dođe da pregovara o formiranju nove vlade, prvo na sto stavi spisak želja.

"A ne razmišljate ni u kom slučaju o reformama i načinima da Crna Gora zaista pomogne svom narodu i ostvari sve postulate socijalne države. Apsolutno sam saglasna da Bošnjaci budu dio Vlade, vrlo svjesna postojanja Vaših izuzetnih članova i kadrova, ali se nadam ne sa Vama na čelu, jer ne mogu biti sigurna da i oni u Vašim redovima trpe ucjene, samo na malo drugačijem nivou. Vi gospodine Ibrahimoviću, govorite o NATO-u? I tome da treba da se vodi računa. Hoćete li Vi da uzmete te resore", pitala je Nedović.

Smatra da Ibrahimović ne misli ni na Crnu Goru ni na narod koji predstavlja.

"Jer ste za moj pojam uhljeb. I nikad nećete izaći iz razmišljanja uhljebljavanja jer ste time zadojeni, i imali ste najbolje mentore. Pa bi dobro bilo i Vi, i svi drugi politički subjekti, da date svoje najbolje ljude, spremne da vode ovu državu. A ne, da se Vama i Vašim partijskim drugovima ispunjavaju želje. Jer bi trebalo da razmišljate da se otvori neka fabrika, i da dovedete neke insvestitore, da Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica, Bijelo Polje, Pljevlja zažive i da građani/ke osjete benefite u pravom smislu te riječi. Nego što ćete po dubini ubaciti svoje partijske uhljebe. Što se radi evo godinama", rekla je Nedović.

Smatra i da je svima poznato šta je Alija Košuta koji dolazi iz redova BS napravio Upravi za inspekcijske poslove.

"Nije imao kapaciteta ni profesionalnosti", zaključila je Nedovićeva.

Bonus video: