Milatović počeo zvaničnu posjetu Srbiji: Dočekao ga Dačić

"Predviđeno je da Predsjednik Crne Gore u okviru posjete položi vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, kao i da položi cvijeće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"

48356 pregleda 503 reakcija 144 komentar(a)
Dačić i Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Dačić i Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 09.07.2023. 17:37h

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je zvaničnu dvodnevnu posjetu Srbiji, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je njega na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekao prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"U čast posjete predsjednika, ambasada Crne Gore priređuje večeras svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su rekli da će se Milatović sjutra uz ceremonijalni doček ispred Palate Srbija, sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem a nakon toga i sa predsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

"Predviđeno je da Predsjednik Crne Gore u okviru posjete položi vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, kao i da položi cvijeće ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“. Posjeta predsjednika Milatovića Srbiji dolazi nakon posjeta Briselu i institucijama Evropske Unije i NATO-a, a sa ciljem jačanja političkih i ekonomskih odnosa dvije države i unaprjeđenja regionalne saradnje", zaključuje se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Dačić je poželio dobrodošlicu Milatoviću po dolasku u Beograd, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

"Poželio sam dobrodošlicu predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, koji će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Republici Srbiji! Radujem se ovom susretu koji će dodatno učvrstiti tradicionalno prijateljske odnose i saradnju naših zemalja", naveo je Dačić na Instagramu, gdje je objavio i fotografije sa Milatovićem.

Bonus video: