Demokrate: Govorili smo o prijateljima DPS-a iz krimi svijeta i kad su institucije bile sluganske ispostave klanova

"Vaša odanost aplikacijama, derikožama, secikesama i šumama je stvarno dostojna divljenja", navode Demokrate u odgovoru DPS-u

13749 pregleda 48 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora reagovala je na sinoćnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS), iznoseći optužbe na račun te stranke za povezanost sa nizom kriminalnih radnji.

Građani se, prema riječima Demokrata, sve više pitaju da li je pres služba DPS-a i dalje u Podgorici, ili pak svoja saopštenja "pišu u tamnim prostorijama danilovgradskog Spuža".

"Očigledno je da slobodnih funkcionera te stranke sve manje, ali važno je da njihov entuzijazam i posvećenost ostaju nepromijenjeni", navodi se u saopštenju Demokrata.

DPS, kako navode, kukavičluk pripisuje političkom subjektu čije je rukovodstvo "o njihovim prijateljima iz krimi svijeta" govorilo i u vrijeme kad su institucije sistema pretvorili u "sluganske ispostave kavačkog, škaljarskog i drugih klanova čijim šefovima su upravo kadrovi DPS-a podnosili raporte".

"I sve to smo vrlo jasno saopštavali, jer niste nas mogli uplašiti ni dok su vaši kadrovi iz kriminalnih klanova hapsili i prebijali poštene ljude po Budvi, likvidirali ljude po Danilovgradu ili zajedno sa Belivukom mljeli i pravili ćevape od ljudskog mesa širom regiona, najavljujući da će ih sušiti na Njegušima. Ovakvo podmuklo savezništvo između politike i kriminala izaziva jezu i gnijev kod svih čestitih građana Crne Gore, ali i kod prijatelja iz Evrope", navodi se u saopštenju.

Zato su se, tvrde Demokrate, DPS-a "svi odrekli".

"I baš zbog toga je pohvalno kako volite da govorite o procentima i ako su vas od milošte zvali mister procenat, pa nije na odmet da vas i mi podsjetimo: vaša podrška je prepolovljena! Sa 143 na 70 hiljada glasova, od čega su 40.000 obezbijedila lica sa kodnim imenima, da ne kažemo DPS-ovi kriminalci. Dakle, pali ste na svega tridesetak hiljada regularnih glasova. Tako da već sad na Skaju možete da se registrujete pod kodnim imenom: 'partija za posprdavanje', jer te registracije vam nisu strane. Zar ne? Vi ste ipak 'hrabra' partija.

"Jednostavno ne možemo dovoljno nahvaliti vašu hrabrost dok ste sa Ljubom Milovićem, Petrom i Zoranom Lazovićem hrabro hapsili i prebijali poštene ljude po Budvi, Podgorici, Nikšiću, Danilovgradu, Pljevljima, Cetinju… likvidirali ljude, namještali afere, gepekovali, prebijali, otimali, švercovali, pljačkali... postali ste čista inspiracija za sve one koji žele učiti hrabrost od najboljih! Ta hrabrost i snaga su za svaku pohvalu! Svojstvena vama, kukavicama koji se 20 godina kriju iza kodnih imena Skaj aplikacija, digitalne tehnologije i par preduzetnika koji su svoje imperije sagradile u saradnji sa kavačkim, škaljarskim i drugim klanovima širom Crne Gore i regiona. Zaista, ste pravi uzor cijeloj Crnoj Gori, koja se zbog vas stidi pred svijetom", dodaju Demokrate.

DPS, kako su kazali, nije "smio ni pisnuti" na brutalnosti o kojima javnost ovih dana može da se informiše.

"A kako i neće kad ste zajedno sa vašim kadrovima u bezbjednosnom sektoru slavili ubistva i uz jagnje na ražnju prijetili pripadnicima Islamske zajednice da ćete im 'drati tursku kožu po Crnoj Gori'. Za svaku pohvalu je vaše hrabro ćutanje u kom nijeste smjeli ni pisnuti na brutalnosti koje smo ovih dana čitali, a i kako biste reagovali kad ste vi samo njihove sluge i podanici. Vaša odanost aplikacijama, derikožama, secikesama i šumama je stvarno dostojna divljenja.

"Divi se Crna Gora vašim šefovima bordova direktora, izvršnim direktorima, nekim poslanicima, nekim bivšim ministrima i drugim javnim funkcionerima koji su opljačkali preduzeća, uprave, insititucije, jendom riječju državu…, ali su se neki makar predali, jer imaju zeru hrabrosti i dostojanstva za razliku od vas i vašeg funkcionera Ljuba Milovića koji je 'mafijao' po aplikacijama, pa šturnuo po šumama i gorama. Taman kao i vi kad ste smjehotresno prijetili da ćete braniti državu iz šume. A, ustvari ste govorili da se vraćate tamo odakle ste i došli.

"Gospodo sa kodnim imenima, možda vam je nekad i neko povjerovao, sve dok nije vidio kako se kukavički krijete iza borna, oficira, tigrića i ostalih Skaj imena i regionalnih kasapina. I sve što je od vas ostalo jesu njihovi advokati i portparoli, pa im prenesite, kad im već puzite i služite, da država dolazi po vaše i njihove prijatelje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: