DPS: Čuvena “principijelnost” Demokrata počinje i završava se na fotelji predsjednika Skupštine

"Vole Demokrate da se zaklinju kako nikada neće ništa glasati zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, a zaboravljaju da su upravo sa nama srušili vladu Dritana Abazovića", kazali su iz DPS-a

12922 pregleda 46 reakcija 32 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da "čuvena 'principijelnost Demokrata" počinje i završava se na fotelji predsjednika Skupštine.

"Sakriveni na pozicijama po dubini, a prepadnuti od koalicije Za budućnost Crne Gore, oprezno i kako smo već navikli, kukavički i licemjerno, oglasi se ponekad i Demokratska Crna Gora. Partija prepoznata po nedostatku elementarne političke supstance, stava ili mišljenja na bilo koju temu, čiji je jedini razlog postojanja predsjednička fotelja za njihovog lidera, po ko zna koji put, u svom prepoznatljivom demagoškom maniru, drži tiradu o principima, časti, poštenju, zakletvama… Imaju, Demokrate, doduše neku neobičnu dosljednost u poštovanju principa. Tako se recimo protiv kriminala bore predizbornom koalicijom sa Dritanom Abazovićem, osobom koju su nazivali kriminalcem i u stotinama saopštenja optuživali da je glavni zaštitnik mafije u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Medija centra DPS-a.

Demokrate, dodaju iz DPS-a, "takođe vole da se zakllinju" kako nikad neće ništa glasati zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, a zaboravljaju da su upravo sa tom strankom srušili vladu Dritana Abazovića – "njihovog budućeg, a od skoro i bivšeg, političkog partnera".

"To su isti oni koji barjače meritokratijom dok su svako državno preduzeće napunili partijskim kadrovima koji su svojim neznanjem doveli uspješne firme na ivicu stečaja. Finalno, Demokrate pokazuju svoju hrabrost tako što uredno podviju rep pred Demokratskim frontom i njihovim liderima te se svojski trude da glasno ćute svaki put kada je potrebno boriti se za bilo koji državni interes Crne Gore.

"Zbog ukupnog licemjerja, čiji smo samo mali dio upravo naveli, kao i zbog njihovog marginalnog značaja na političkoj sceni, sa Demokratama polemišemo rijetko. Ipak, imajući u vidu njihovu opsesiju Demokratskom partijom socijalista, s vremena na vrijeme ih moramo podsjetiti da sva njihova 'principijelnost' počinje i ujedno se završava na čuvenoj visokoj stolici predsjednika Skupštine", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: