DPS: Glasanje u Pljevljima pokazalo je ko su i šta su Demokrate

"Ogolili su činjenicu da njima borba protiv fašističkog terora, koja je omogućila stvaranje savremenog svijeta, nije temeljna vrijednost. Pokazali su da su spremni da naruše vjerski i etnički sklad, da bi služili velikosrpskoj ideologiji, trčeći u isto vrijeme da ispune zahtjeve Demokratskog fronta i njihovih nalogodavaca", naveo je DPS

5446 pregleda 28 reakcija 19 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem, pokazale "svoje pravo lice" glasanjem da se dan oslobođenja Pljevalja od fašističke okupacije ne slavi više kao Dan opštine i da građani te multietničke i multivjerske sredine treba da obilježavaju pravoslavni praznik Svete Petke kao Dan Pljevalja.

"Ogolili su činjenicu da njima borba protiv fašističkog terora, koja je omogućila stvaranje savremenog svijeta, nije temeljna vrijednost. Pokazali su da su spremni da naruše vjerski i etnički sklad, da bi služili velikosrpskoj ideologiji, trčeći u isto vrijeme da ispune zahtjeve Demokratskog fronta i njihovih nalogodavaca. Zato ne čudi da Demokrate ćute i sakrivaju se, kad njihov funkcioner i odbornički kandidat te partije na lokalnim izborima u Šavniku, Milenko Božović, huška na rat u susjednoj državi i stavlja sebe na raspolaganje 'srpskoj vojsci' u 'obrani Kosova'. Nema reakcije centrale stranke na opasne nacionalističke ispade njenog funkcionera. Demokrate ćute, i po običaju, čekaju da prođe…", saopštio je Medija centar DPS-a.

Kazali su da se Demokrate lažno predstavljaju kao zastupnici progresivnih, cilvilizacijskih ideja, te da su mnogo puta pokazali da su puki sljedbenici Andrije Mandića i politike Demokratskog fronta.

"Iako se često lažno predstavljaju kao zastupnici zapadnih vrijednosti, Demokrate javnost pamti kao protivnike učlanjenja Crne Gore u NATO. Podsjećamo da je još 2014. godine lider Demokrata Aleksa Bečić jasno saopštio da bi na eventualnom referendumu o pristupu Crne Gore u NATO savez glasao protiv. Njegov predsjednik Opštinskog odbora Herceg Novi ujedno i predsjednik te opštine, 2017. godine izričito je poručio da je 'bio protiv NATO i da će biti protiv NATO'. Glasanje u Pljevljima pokazalo je ko su i šta su Demokrate. Svaki njihov pokušaj da relativizuju svoje sluganstvo velikosrpskoj nacionalističkoj ideologiji, nakon ovog glasanja, teško će proći", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: