Demokrate: Možda je vrijeme da DPS preispita svoje metode i nacionalističke saveznike

"Nije namjera DPS-a da naslika stvarnu demografsku sliku kroz pošten popis i slobodno izjašnjavanje, već stvaranje klime za kopanje tunela od stanova kriminalnih klanova do tužilačkih i sudskih institucija"

9057 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora tvrdi da je "osujetila plan Mila Đukanovića i kavačkog klana da se kroz spletke i osmišljene taktike, uključujući i manipulacije sa poslanicima, ponovno uspostave institucionalni uticaj i vrate na vlast".

To se navodi u odgovoru Demokrata na navode Demokratske partije socijalista da je Bogdanović uoči prethodnog popisa "vršio pritisak na Monstat", i da ono što danas govori "pokazuje licemjerje".

"Ne čudi nas da se Skaj partija oglašava po pitanju popisa, jer je na ovom, za njih, očigledno spremna potpuno inovativna kolona u popisnom listiću, a tiče se njihovog karaktera - Kavčani ili Skaj-evci. Ovim saopštenjem, DPS je jasno stavio do znanja svim građanima Crne Gore da, u saradnji sa svojim partnerima, sa kojima dijele uhapšene predsjednike Opština, narko dilere i sa kojima organizuju lažne TV duele, žele da aktivno učestvuju u kampanji za popis i pokušaju da sakriju stvarnu istinu o građanskoj Crnoj Gori i ponovo otvore pukotine među građanima na osnovu nacionalnih i vjerskih identiteta", piše u reagovanju Demokrata.

Dodaju da nije namjera DPS-a "da prebroji Crnogorce i Srbe i izrazi stvarne demografske karakteristike Crne Gore, već da prebroji kriminalce sa kojima su skupljali glasove, jurili glasače i kreirali izborne kampanje".

"Nije namjera DPS-a da naslika stvarnu demografsku sliku kroz pošten popis i slobodno izjašnjavanje, već stvaranje klime za kopanje tunela od stanova kriminalnih klanova do tužilačkih i sudskih institucija. Tako da ako neko do sada nije znao, ovaj tunel ne vodi samo do depoa Višeg suda, već pravo do DPS-a. Nije namjera DPS-a prikupljanje statističkih podataka, već omogućavanje njihovim vođama kriminalnih klanova da neometano prijete sušenjem ljudskog mesa na Njegušima, da slavodobitno i ponosno pjevaju pjesme 'da zna bula kakva je slanina, ne bi ljubila Turčina', da i dalje stvaraju ambijent za odstrel glavnih i odgovornih urednika slobodnih medija, policijskih funkcionera, da podijele još koji stan, da ožive kovertu, prvi milion i da nekoliko puta umnože 14 miliona koliko je zaradio sin glave hobotnice u samo jednoj godini. No, svaka zavjesa jednom padne i oni koji pažljivo posmatraju prepoznaju istinu skrivenu iza nje".

Demokate u reagovanju navode da DPS ne napada Bogdanovića zbog popisa "smiješnim izmišljotinama namijenjenim djeci iz dvorišta osnovnih škola".

"DPS napada Bogdanovića zato što su Demokrate osujetile plan Mila Đukanovića i Kavačkog klana da se kroz spletke i osmišljene taktike, uključujući i manipulacije sa poslanicima, ponovno uspostave institucionalni uticaj i vrate na vlast. Stoga, gospodo iz DPS-a, možda je vrijeme da preispitate svoje metode i nacionalističke saveznike. Mi smo uvijek budni i vaše taktike neće proći neprimijećeno. Naša posvećenost Crnoj Gori je nepokolebljiva i nećemo dozvoliti da bilo ko kompromituje državu, građane i njene insitucije, a pogotovu ne vođe kriminalnih klanova", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: