Anđela Vojinović nova poslanica Demokrata

Vojinović će preuzeti funkciju poslanice nakon što je Stevan Katić podnio ostavku

13519 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Anđela Vojinović, Foto: Demokrate
Anđela Vojinović, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da će Anđela Vojinović preuzeti funkciju poslanice te stranke, nakon što je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić podnio ostavku na poslaničku funkciju.

Iz Demokrata su dostavili i biografiju nove poslanice.

"Anđela Vojinović rođena je u Nikšiću. Magistar je međunarodnih odnosa. Pripravnički staž je odradila pri Upravi policije u sektoru za međunarodnu policijsku saradnju. Nakon toga je postala portparol Demokratske Crne Gore do 2019. Kratko vrijeme je radila i u NVO sektoru, u NVO 'Akciji za ljudska prava'. Trenutno radi u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

"Dobitnica je međunarodnih nagrada i priznanja iz oblasti stranih jezika, priznanja Fakulteta političkih nauka za ostvarene izvanredne rezultate tokom studija, stipendista Ministarstva prosvjete i kineskog 'Instituta Konfucije'. Učesnica brojnih međunarodnih obuka i seminara. Govori engleski, italijanski, španski, francuski, a služi se i kineskim jezikom, koji je usavršavala u Kini. Završila je i muzičku školu. Odbornica je Demokrata u SO Nikšić od 2021. godine", navodi se u saopštenju.

Bonus video: