Zirojević: Parlamentarizam spao na tužne grane kad predsjednik Skupštine sam zakazuje i vodi sjednice

"Hvala Andriji Mandiću što je danas zaradio i moju platu", kazao je poslanik SD-a

7488 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Zirojević, Foto: Boris Pejović
Zirojević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da je crnogorski parlamentarizam "spao na tužne grane" kad predsjednik Skupštine sam sa sobom zakazuje i vodi sjednice.

Šef parlamenta Andrija Mandić juče je konstatovao ostavke premijera i ministara na poslaničke funkcije, ali o sjednici obavijestio poslanike. Kasnije je povukao akt kojim se konstatuju ostavke, rekavši da je u pitanju tehnička greška.

"Pozdrav iz Sjeverne Koreje, javljamo se iz zgrade Parlamenta u Pjongjangu. Predsjednik Parlamenta danas je, sam sa sobom, održao nastavak sjednice na kojem je konstatovao ostavke koleginica i kolega koji su postali ministri. Ostali poslanici o nastavku sjednice nijesu obaviješteni", saopštio je Zirojević kasno sinoć.

"I u pravu je predsjednik, što će mu poslanici kad on sjednicu može nastaviti i završiti sam. Baš danas, kad isti taj predsjednik Parlamenta, priređuje svečani prijem povodom Dana parlamentarizma. Treba ovu praksu primijeniti i u Evropskom parlamentu. Nemaju oni pojma - nek se ugledaju na Mandića! Na tužne je grane spao crnogorski parlamentarizam kad predsjednik Parlamenta sam sa sobom zakazuje i vodi sjednice. Hvala Andriji Mandiću što je danas zaradio i moju platu", zaključio je Zirojević.

Bonus video: