Milatović: Dogovor o popisu vidim kao dobru stvar, mirnije ćemo ući u cijeli proces

"Više puta sam apelovao na političare da se ostave politizacije popisa i čini mi se da je malo apsurdno tražiti depoltizaciju kompletnog popisa a sa druge strane u komisije stavljati političare", kazao je Milatović

10103 pregleda 3 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Navodni dogovor o popisu stanovništva vidim kao dobru stvar i smatram da ćemo time mirnije ući u taj proces, kazao je predsjednik Jakov Milatović.

On je to poručio komentarišući predlog sporazuma o popisu stanovništva, koji je aktuelnoj opoziciji ponudio premijer Milojko Spajić. Milatović je naglasio da od samog početka smatra da popis ne treba politizovati i da je njegov utisak, da da je napravljen problem bez problema kako bi se zatalasalo javno mnjenje.

"Više puta sam apelovao na političare da se ostave politizacije popisa i čini mi se da je malo apsurdno tražiti depoltizaciju kompletnog popisa a sa druge strane u komisije stavljati političare", kazao je on.

Milatović je kazao da ukoliko je to stvar dogovora i preduslov da se uđe u mirnu fazu i realizuje popis kao statističko pitanje u Crnoj Gori, on to podržava.

Bonus video: